Varivo s karfiolom, batatom i blitvom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 žlica kokosova ulja
  • 1 šalica batata
  • 1 šalica blitve
  • 1 šalica karfiola
  • 1/2 šalice crvene leće
  • 1 luk
  • 3 šalice povrtnog temeljca
  • naribani đumbir
  • 1 žličica kurkume
  • sol i papar

Priprema

1. korak
Pirjajte narezani luk i češnjak na kokosovu ulju. Dodajte kurkumu i pirjajte još jednu minutu, a zatim u lonac stavite oguljen i na kockice narezan batat, cvjetove karfiola, leću i temeljac.

2. korak
Ako ste narezali i donji, tvrđi dio karfiola, njega stavite prvog u lonac jer mu treba nešto dulje da omekša za razliku od cvjetova karfiola i drugog navedenog povrća. Kuhajte 15 do 20 minuta. Ugasite vatru pa u varivo dodajte narezanu blitvu i đumbir te začinite solju i paprom po ukusu.

Izdvajamo