Naša čitateljica Marija Štrkalj s nama je podijelila ovaj genijalan recept za ukusne bijele muffine!
Trebat će vam:
Za muffine:
200 g glatkog brašna 100 g kokosova brašna 1 prašak za pecivo korica limuna 1 jaje 1 vanilin šećer 130 g šećera u prahu 50 g bijele čokolade 1 voćni jogurt od brusnica (125 g) 200 ml tekućeg jogurta |
Za kremu:
300 g bijele čokolade 500 g sira mascarpone 100 ml likera od badema 150 g badema u listićima 250 ml vrhnja za šlag |
Priprema:
Izmiksajte jaje sa šećerom i vanili šećerom pa umiješajte jogurt. Prosijte brašno i u njega umiješajte prašak za pecivo te dodajte kokosovo brašno. Nasjeckajte bijelu čokoladu na kockice pa dodajte u smjesu s brašnom. Sjedinite mokru i suhu smjesu i punite kalupiće do 2/3. Pecite 20-ak minuta na 170 stupnjeva. Napravite kremu od bijele čokolade koju ćete staviti na pečene muffine. Sir mascarpone pjenasto izmiksajte, dodajte čokoladu otopljenu na pari, liker od badema, smrvljene bademe i tučeno vrhnje. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i rasporedite po muffinima. Ukrasite prema želji.