NEŠTO SLATKO

VRIJEME JE ZA ČISTU KLASIKU: Radimo speculaas kekse!

Tko kaže da treba biti Božić da biste napravili ove keksiće?

Ovo su pravi keksići za vas ako želite da vam kuća u trenutku zamiriše. Jednostavni za napraviti, samo je potrebno pogoditi omjer začina…a mi vam donosimo savršen recept za ove keksiće. Volite li intenzivnije okuse slobodno stavite još koje zrno kardamoma, cimeta, koristite “jači” vanilin šećer (bourbon).

Speculaas mješavina:

2 žličice cimeta u prahu
1 žličica muškatnog oraščića
1 žličica đumbira u prahu
1/2 žličice bijelog papra u prahu
1/2 žličice kardamoma u prahu
1/2 žličice zvjezdastog anisa

Sastojci za kekse:

500 g brašna
180 g maslaca
300 g tamnog muscovado šećera
1 jaje
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
50 ml hladnog mlijeka
2 žlice Speculaas mješavine

 

Priprema:

Umijesite tijesto od svih sastojaka za kekse o ostavite ga u hladnjaku 3-4 sata da se stisne. Razvucite tijesto debljine 3-4 mm i režite modlicama željene oblike. Stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva. Ostavite ih da se ohlade i čuvajte ih u dobro zatvorenoj metalnoj kutiji!

Izdvajamo

Iz drugih medija