Zapečene punjene paradajzerice

Zagreb, 180815.
Paprike i jela od njih pripremila ja urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

6 do 8 paradajzerica
250 g kremastog sira poput ricotte
sol, papar
peršinov list
krema aceta balsamica
svježi vlasac

Zagreb, 180815.
Paprike i jela od njih pripremila ja urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Paradajzericama odrežite gornji dio gdje je bila peteljka tako da napravite poklopac kojim ćete kasnije poklopiti papriku. Uklonite pomoću škarica koštice iz unutrašnjosti. Pomiješajte u posudi sir, sol, papar i peršinov list pa tom smjesom napunite paprike: poklopite ih i pecite na 180 do 200 stupnjeva dok ne omekšaju. Servirajte ih pokapane s kremom aceta balsamica i maslinova ulja te posute nasjeckanim vlascem.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija