JEDNOSTAVNO, A EFEKTNO

Zapečeni celer

Marko Miščević / Hanza Media

Jednostavno da ne može jednostavnije!

Trebat će vam:

1 celer
1 žličica maslinova ulja
4 grančice ružmarina
4 grančice timijana
3 lista lovora
1 češnjak razlomljen na češnjeve
50 g maslaca

 

Marko Miščević / Hanza Media
 

Zagrijati pećnicu na 180 °C. Celer dobro očistiti od zemlje i oprati te ga namazati uljem i staviti ga na papir za pečenje s korijenom prema dolje. Na papir raspodijeliti češnjak i ostale začine te zavezati čvrsto u paketić i peći u pećnici minimalno dva sata. Provjeriti je li vrh mekan, ako nije, peći još 30 minuta. Kad se celer ispečen i malo ohladi, odrežite vrh i žlicom polako izdubite sredinu u posudu. Dodajte maslac, malo soli, papra te češnjaka po želji. Malo izmiješajte i vratite ponovno u korijen celera.

Izdvajamo

Iz drugih medija