Prilikom pečenja pripazite da:
- Položite piletinu s kožom prema dolje, na zagrijano ulje i to sigurno sigurno nekoliko minuta, a zatim okrenite,
- Ako je moguće da je okrenite piletinu samo jednom, tako će vam biti hrskava i dobiti lijepu boju
- Na kraju samo naribajte malo limunove korice i prelijte svježe iscjeđenim limunovim sokom
- Limun se dobro slaže uz kadulju pa možete poslužiti piletinu uz nekoliko listića svježe kadulje
Sastojci:
- 3 žlice maslinova ulja
- 4 pileća zabatka
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- pola iscjeđenog limuna i limunova korica
- malo listića kadulje
Priprema:
Stavite maslinovo ulje u široku tavu na srednje jaku vatru. Prije pečenja piletinu natrljajte krupnijom soli i paprom. Kad se ulje zagrijalo stavite piletinu, s kožom prema dolje, na tavu i pustite da se peče nekoliko minuta bez okretanja. Pokušajte je peći što duže bez okretanja, ako je moguće i desetak minuta na slabijoj vatri i da je okrećete samo jednom. Zatim je okrenite i prelijte limunovim sokom te naribajte malo limunove korice. Nakon okretanja piletine morate peći najmanje desetak minuta na laganijoj vatri, ako ne i duže kako bi se piletina dobro ispekla i oko kosti. Poslužite s malo maslinova ulja i listića kadulje.