ZDRAVI RECEPT

Zdrave zvjezdice

 Berislava Picek / CROPIX
Ime Kokolach nose kolači koji se pripremaju bez glutena, jaja, šećera, mliječnih proizvoda i pojačivača okusa i jednako su ukusni kao i uobičajeni božićni klasici, a možete ih nabaciti u zagrebačkom Greencajgu

200 g badema
100 g rižinog brašna
40 g prosenog brašna
50 g kokosova šećera
50 g bademova maslaca
100 g kokosova ulja bez mirisa
1/2 žličice naribane narančine kore
1/3 žličice kardamoma

Napraviti bademov maslac kao u slučaju za vanilin kiflice. Sameljite badem u brašno. Samljeti kokosov šećer u mlincu za kavu i dodati ostale suhe sastojke. Tijesto oblikovati u zvjezdice. Peći na 150 stupnjeva 10-ak minuta. Neka se tijesto ohladi oko 15 minuta, da ne bi pucalo. Zvjezdice možete puniti omiljenim pekmezom ili sirovom limunovom kremom ili ih jednostavno konzumirati bez ičega.

Sirova limunova krema:
110 g indijskog oraščića
1 limun
50 g agavina sirupa
15 g kakao maslaca
35 g kokosova ulja bez mirisa
malo vanilije u prahu

Indijske oraščiće natopite u vodi na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšali, bacite vodu i stavite ih u blender te redom dodajte iscijeđeni limun i ostale sastojke. Blendajte do fine smjese. Kremu prije upotrebe stavite u hladnjak na otprilike dva sata i nanosite je u tankom sloju između dvije zvjezdice

Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:51