GDJE JESTI NA HVARU?

Lutrija je pronaći mjesta na Hvaru gdje ćete dobro jesti, a bez straha za dizanjem kredita

Ako ljetujete na Hvaru, koristit će vam naše preporuke gdje ćete dobro jesti u doista prelijepom ambijentu

Hvar obično povezujemo s nesnosnim gužvama i paprenim cijenama u restoranima. Ipak, Hvar pruža daleko više od razvikanih restorana i turističkih lokala s pomalo dosadnom ponudom. Ako ljetujete na Hvaru ili planirate ondje otputovati vodimo vas na malo drugačije putovanje ovim prelijepim otokom. Naravno, fokus polažemo na konobe koje smo otkrili na našim putovanjima i želimo omiljene lokacije podijeliti s vama.

Konoba Vrisnik

Jelsa, Vrisnik 5

Konoba Vrisnik ima bajkoviti ambijent okružen zelenilom, a centralno mjesto okupira ognjište s gradelama, Ovo je mjesto za dobru pečenu ribu, janjetinu ili hobotnicu ispod peke. Ipak, što god odabrali ne biste trebali pogriješiti jer se ovdje, naprosto dobro jede.

image
Konoba Vrisnik Facebook Page/

Restoran Davor

Jelsa, Zavala 178

Restoran Davor pruža dosta dobru vrijednost za novac. Pa ćete tako uz dva predjela, dva glavna jela, pola litre vina i bocu mineralne vode platiti nešto više od 500 kuna. Restoran je smješten u Zavali, ondje smo jeli nekoliko puta, posljednji put prije nekoliko dana, ali još pamtimo njihovu hobotnicu na gradele i bravetinu na ražnju koja se ne može pojesti na mnogo mjesta. Ako ih još niste posjetili ovaj restoran bi se lako mogao pretvoriti u vaš novi gastronomski biser što zbog hrane što zbog ambijenta.

image
Privatna Arhiva/
image

Privatna arhiva

Ribarska kuća

Hvar, Uvala Vlaka 28

Najveći broj turista putuje na Palmižanu ne bi li ondje snimili neodoljive fotografije za društvene mreže. Nešto samozatajnija je uvala Vinogradišće gdje se nalazi Ribarska kuća. Lokalci obično ovo mjesto zovu "U Tončija" po imenu glavnog gazde, a ovdje je prava šteta propustiti ribu jer se sve temelji na dnevnom ulovu. Osim pečene ribe ovdje vrijedi probati i brudete i gregade. Osim ukusne hrane, radi se o doista bajkovitom okruženju skrivenom od pogleda u zelenilu. Restoran se nalazi na Paklinskim otocima, a više o ponudi i kontaktima potražite na njihovoj web stranici.

Konoba Dvor Duboković

Nezaobilazno mjesto na Hvaru je svakako Dvor Duboković. Što se tiče ambijenta, teško je pronaći prave riječi koje bi opisale ovaj rajski prizor. Bilo da vam treba restoran za romantičnu večeru ili druženje s većim društvom ovo bi mogao biti dobar izbor. Ovo je jedno od rijetkih mjesta na našoj obali gdje ćete jesti dobro, a da pritom nećete trebati dići kredit u banci. Nećete pogriješiti ni sa gradelama ni ražnjem kao ni hobotnicom ispod peke. Pogled je upravo spektakularan, a puca na Hvar i Brač.

image
Dvor Duboković Facebook Page

Gostionica Mala Milna

Hvar, Punta Milna 3

Skrivena od razvikanih plaža, ovo je jedna opuštena i neformalna gostionica u kojoj je najveći plus doista prelijepi ambijent. Ako tražite mjesto gdje prizalogajiti nešto odmah po povratku s plaže, ogladnite na suncu ili poželite baciti karte uz bevandu ovo bi mogao biti vaš skriveni biser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 05:02