Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g cikle
- 1 srednje veliki luk
- 1 žlica sjemenki gorušice
- 1 dcl aceta balsamica
- 1 dcl bijelog vinskog octa
- 1-2 češnja češnjaka
- 150-200 g šećera
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Ciklu najprije skuhajte pa ogulite i nasjeckajte na sitno. Možete jedan dio izraditi i u blenderu ili pomoću štapnog miksera, no mi nismo željeli kašu, nego relish s komadićima povrća koji se osjete pod zubima.
2. korak
Na maslinovu ulju najprije izdinstajte sitno nasjeckan luk kojemu, kada omekša i postane proziran, dodajte nasjeckanu ciklu i nasjeckani češnjak.
3. korak
U lonac potom stavite sve ostale sastojke: šećer, obje vrsta octa i sjemenke gorušice. Šećer prilagodite vlastitom ukusu, probajte kada malo zakuha pa dodajte još ako je potrebno.
4. korak
Isto tako ako vam se čini prekiselo, ulijte malo vode i doradite okus. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se relish ne zgusne, odnosno dok se sva tekućina ne
reducira.
5. korak
Na kraju posolite i popaprite po želji te spremite u sterilizirane staklenke.
Priprema: Mateja Domitrović
Snima: Berislava Picek