Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g češnjaka
- 2 dcl vinskog octa
- 2 dcl vode
- 1 žlica soli
- 4 lovorova lista
- svježi timijan
- svježi ružmarin
- papar u zrnu
- sjemenke gorušice
Priprema
1. korak
Češnjak očistite. U lonac stavite vodu, ocat i sol pa ostavite da zavriju.
2. korak
U staklenku stavite listiće timijana, nasjeckani ružmarin, lovorov list, papar u zrnu te sjemenke gorušice i očišćene češnjeve češnjaka.
3. korak
Ulijte vruću tekućinu tako da prekrije češnjak u staklenci. Naravno, staklenke obavezno prethodno sterilizirajte.
4. korak
Ukiseljeni češnjak ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a potom ga čuvajte u hladnjaku.
5. korak
Češnjak je sjajna namirnica koja diže imunitet pa ga je poželjeno jesti u zimskim danima. Poslužite ga uz bijelu slaninu, kobasice, pečene police krumpira ili kuhani kupus s krumpirima.