RADIMO ZIMNICU

MODERNA ZIMNICA: Začinjeni češnjak

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g češnjaka
  • 2 dcl vinskog octa
  • 2 dcl vode
  • 1 žlica soli
  • 4 lovorova lista
  • svježi timijan
  • svježi ružmarin
  • papar u zrnu
  • sjemenke gorušice

Priprema

1. korak
Češnjak očistite. U lonac stavite vodu, ocat i sol pa ostavite da zavriju.

2. korak
U staklenku stavite listiće timijana, nasjeckani ružmarin, lovorov list, papar u zrnu te sjemenke gorušice i očišćene češnjeve češnjaka.

3. korak
Ulijte vruću tekućinu tako da prekrije češnjak u staklenci. Naravno, staklenke obavezno prethodno sterilizirajte.

4. korak
Ukiseljeni češnjak ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a potom ga čuvajte u hladnjaku.

5. korak
Češnjak je sjajna namirnica koja diže imunitet pa ga je poželjeno jesti u zimskim danima. Poslužite ga uz bijelu slaninu, kobasice, pečene police krumpira ili kuhani kupus s krumpirima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 20:43