Ukiseljeni crveni kupus s jabukama i klinčićima

 / StockFood

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 500 g crvenog kupusa
  • 140 g morske soli
  • 3 jabuke
  • 500 ml jabučnog octa
  • 200 ml crvenog vina
  • 400 g šećera
  • 2 žličice papra u zrnu
  • 2 žličice klinčića
  • 2 žličice sjemeki goruščice
  • 6 listova lovora

Pickled red cabbage with apples and cherries
/ StockFood

Priprema

1. korak
Naribajte kupus i posolite te ga ostavite stajati 2-3 sata. Stiskajte ga između šaka tako da ocijedite vodu. Ogulite jabuke i narežite na komadiće. Dodajte ih u kupus. U posudu stvaite jabučni ocat, crveno vino i šećer. Zagrijavajte do vrenja. Smanjite vatru i pustite da kipi desetak minuta da se reducira tekućina.

2. korak
U dobro oprane i osušene staklenke slažite kupus s jabukama, tako da između redova stavite klinčić, papar, sjemenke goruščice i lovor. Staklenke prelijte s vrelom mješavinom vina i octa. Dobro ih zatvorite pa poslažite u pečnicu pa pasterizirajte na 80°C sat vremena. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:49