U ČETVRTAK, NOVO IZDANJE

DANAS (10. siječnja) potražite prvi ovogodišnji broj magazina D&D Vrt: Darujemo sjetveni kalendar za 2019. godinu!

Neke od glavnih tema su kako osmisliti zimski vrt u sklopu stana ili kuće, sve o klicama i malenom povrću, draceni i mikrokapsulama

Ustaljeno je mišljenje da je siječanj depresivan mjesec, no kod zaljubljenika u prirodu, biljke i vrtne radove, nema mjesta tmurnim mislima.

U novom broju donosimo raznolike zelene teme, pa tako saznajete sve o Draceni, biljci koju često viđamo u javnim prostorima poput škola, domova zdravlja i banaka. Naša urbana vrtlarica Andreja Čoh detaljno će vam pojasniti zašto bi dracena trebala imati mjesto i u vašem domu, a pojašnjava i razliku među njezinim vrstama, ali i pravila oko razmnožavanja i uzgoja.

KONCEPT

Andreja se podružila i s timom znanstvenika sa zagrebačkom Agronomskog fakulteta, a koji su, predvođeni profesorom Markom Vincekovićem ponudili potpuno drugačiji koncept proizvoda koji u poljoprivredi smanjuju upotrebu umjetnih gnojiva, insekticida i pesticida. Saznajte kakav!

Nadalje, naš vrtlar Hrvoje Kovač pomaže nam da pravilnom prehranom oporavimo organizam od prosinačkih prehrambenih navika, pa tako u ovom broju učimo sve o uzgoju klica, mikro i baby povrću. Oni iz tijela izbacuju toksine i pune ga vitaminima i mineralima, a mi vam donosimo i super recepte za pripremu zdravih obroka. Hrvoje vas uči i kako izraditi mini zimski vrt u vlastitom domu, i to pomoću dva “uradi sam” tutorijala. I ne samo to, tema donosi i mnoge druge savjete, ali i popis biljaka koje lijepo uspijevaju u zimskim vrtovima.

Donosimo i priču o dizajnerski privlačnim metalnim modulima za biljke koje izrađuju Maks Udov i Tin Udovč, inače tata i sin objedinjeni pod brendom Herbadesign.

Posjetili smo i ozelenjeni stan u zagrebačkom naselju Vrapče, ali i novouređeni nepušački kutak kafića Kak se šika, koji će vas oduševiti načinom na koji su oslikani njegovi zidovi. I dalje pratimo zelene Instagram profile pa smo tako upoznali i krajobraznu arhitekticu Maju Gostrec koja se krije iza profila Majas.plants.and.stuff.

Posjetili smo i ozelenjeni stan u zagrebačkom naselju Vrapče koji izgleda poput džungle, a bili smo i u novouređenom nepušačkom kafiću simpatičnog imena Kak se šika koji nas je oduševio svojim oslikanim zidovima

RADIČ

Maju smo snimili u njezinom razlistanom domu, a u naš su fotografski studio došetali i Maks Udov i Tin Udovč, tata i sin koji tvore tim Herbadesign, a koji stvara dizajnerski privlačne metalne module za biljke. Mateja Domitrović ovog nas mjeseca uči kulinarskim čarima radiča, a naši stručni suradnici i u ovom broju odgovaraju na vaše vrtlarske nedoumice.

Za vas smo pripremili i novogodišnji poklon - sjetveni kalendar za 2019. godinu! Sve to i još mnogo više potražite u novom izdanju vrtnog magazina D&D Vrt koji uz Jutarnji list izlazi 10. siječnja (četvrtak).

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media, Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:34