Idealan je trenutak

Imate kuhinju s dovoljno svjetla? Pa što čekate? Začinski vrt u kuhinji uvijek je dobra ideja!

@ HomeStoriesAtoZ
 Home Stories A to Z
Uzgojem vlastitog ružmarina, bosiljka ili peršina moći ćete kontrolirati kvalitetu začina koje koristite, a usto ćete i uštedjeti!

Idealan je trenutak za planiranje malog kućnog povrtnjaka prepunog mirisnih začinskih biljaka koje ne samo da će svojim izgledom uljepšati naš dom, nego će biti i ukusan dodatak našim jelima. Imate kuhinju s dovoljno prirodnog svjetla? Pa što čekate? Uzgajanjem vlastitog ružmarina, bosiljka, vlasca ili peršina moći ćete kontrolirati kvalitetu začinskog bilja koje koristite, a usto ćete i uštedjeti! Danas se na tržištu mogu pronaći brojni sustavi za izradu visećih vrtova koje možete postaviti na zid u kuhinji, a svoj savršeni vrt možete lako osmisliti i sami!

image
hgtv.com
HGTV

Primjerice, prozorski okvir iskoristite za postavljanje šipki na koje ćete potom objesiti kantice sa zelenim biljčicama, složite mali vrt na prozorskoj dasci, pričvrstite staklenke sa zasađenim biljkama na neiskorištene bočne strane kuhinjskih ormarića ili pak od odrezanih staklenih boca složite sustav u kojem biljke same po potrebi crpe vodu. Biljke kao što su limunska trava, menta, kopar, majčina dušica ili matičnjak također uspijevaju u zatvorenim prostorima pa se možete zabaviti kombiniranjem i degustiranjem njihovih zelenih listova.

image
CosyNookCreations
image
AloneThymeDesigns

Pri planiranju obratite pozornost na nekoliko ključnih faktora - koliko stvarno dopire sunčeve svjetlosti u vaš prostor jer pojedinim biljkama treba barem pet sati sunca na dan, provjerite pri kupnji treba li vaša začinska biljka biti smještena u duboku posudu (kao što je primjerice slučaj s koprom ili korijanderom) te imajte na umu da svaka sadnica mora imati na raspolaganju prostor za otjecanje vode koju potom možete i sami baciti i time spriječiti stvaranje plijesni i truljenje korijena. Sretno vrtlarenje!

image
AloneThymeDesigns
image
CosyNookCreations
image
Ilya Gulyants
image
Crafts Unleashed
image
www.etsy.com
image
www.etsy.com
image
Home Stories A to Z
image
La Délicate Parenthèse
image
Thiet Ke Noi That Chung Cu
image
Craftionary DIY Home and Garden ideas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2021 07:42