D&D VRT

JOŠ SAMO DANAS (14. PROSINCA) potražite na svim kioscima novi broj omiljenog zelenog magazina

Na blagdan svete Lucije potražite D&D Vrt!

Ovih tjedana uživamo u najljepšem dobu godine. Blagdansko ozračje vole svi, i mali i veliki, a mi smo se pobrinuli da u nadolazećem broju magazina D&D Vrt predstavimo najbolje i najkorisnije prigodne teme koje će vam dodatno uljepšati prosinac i mnogočemu vas naučiti.

Vrijeme je za odabir idealnog božićnog drvca pa je tako naš vrtlar Hrvoje Kovač za vas odabrao najposebniju crnogoricu u ponudi Vrtnog centra Zrinjevac.

LISTOVI

Hrvoje tako objašnjava da, iako u svakodnevnom govoru ljudi spominju “ukrašavanje bora”, činjenica je da tradicionalno ukrašavamo smreku ili jelu. Međutim, u današnje vrijeme modernog dizajna interijera i uvođenja novosti za ukrašavanje su postale popularne pomalo neuobičajene vrste. Hrvoje u ovom broju otkriva sve o različitim vrstama četinjača i savjetuje čitatelje kako ih njegovati u surovim uvjetima zatvorenih prostora i centralnog grijanja, a donosi i popis više od 30 biljnih plodova kojima možete na prirodan način okititi svoje drvce.

Nadalje, naš vrtlar otkriva sve o omiljenoj božićnoj biljci, božićnoj zvijezdi, te nas uči kako je čim dulje održati zdravom. Među mnogim zanimljivostima doznajemo i kako njezini raznobojni cvjetovi to zapravo nisu - božićna zvijezda posebna je zbog svojih listova, odnosno brakteja, dok su njezini cvjetići maleni, neugledni i jedva primjetni.

BETONSKE TEGLE

S obzirom na to da izlazimo na sam blagdan svete Lucije, kad se tradicionalno sadi pšenica, u ovom broju donosimo detaljnu temu u kojoj vas naša urbana vrtlarica Andreja Čoh detaljno upoznaje s ovom biljkom, njezinim značajem, ali i trikovima koji će vam pomoći da uzgojite gustu pšenicu koja će vas uveseljavati za kratkih i hladnih dana i biti idealan ukras blagdanskom stolu.

Andreja u ovom broju obrađuje i iscrpnu temu o gljivarstvu i naučit će nas baš svemu što trebamo znati o ovim omiljenim šumskim stanovnicima. U zimskim mjesecima priroda više nego ikada ulazi u interijere, a mi smo pronašli divne primjere - zagrebački showroom dizajnerice Ane Marije Ricov, koja je ljubav prema estetici prenijela i u svoj radni prostor u kojem su se uz divne odjevne komade uklopile raskošne biljke.

Posjetili smo i Adrianu Kolar, ženu koja stoji iza Instagram profila Green Plantern, a posjetili smo i rascvjetani prostor iz kojeg vas svakodnevno uveseljava radijska ekipa Antene Zagreb.

U našem studiju ugostili smo dečke iz brenda Kutnakvadrat, koji izrađuju betonske tegle za biljke, a naša suradnica Matea Domitrović predstavila je genijalnu ideju za pod bor - povrtna variva i juhe u teglici!

Božićni primjerak D&D Vrta na kioscima pronađite 13. prosinca uz Jutarnji list. Ne propustite!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:11