dobar trik

Pospite 4 žličice ovog praha oko rajčice u vrtu: Nakon samo par dana nećete je moći prepoznati

 /SHUTTERSTOCK

Rajčice su mnogima omiljena ljetna hrana jer su lagane, osvježavajuće i ukusne. Najbolje su, naravno, one domaće. Ako ste vrtlar početnik ili već iskusni vrtlar, sigurni smo da u svom vrtu imate i vlastite rajčice. Danas vam otkrivamo jednostavan trik za još ukusnije i veće plodove. Rajčice rastu okomito, ali stvarno dobar trik je uzgajati ih vodoravno. Zašto?

Pa, ovo pomaže biljci da razvije mnogo jači i širi korijenski sustav. Važno je da lišće na vrhu biljke ostane iznad tla. Biljka će rasti okomito, ali će razviti jače korijenje, prenosi Krstarica.

image
/SHUTTERSTOCK

Posipajte sodu bikarbonu po zemlji. Soda bikarbona je neka vrsta tajnog oružja za osiguravanje dobrog rasta rajčica! Kada biljka naraste oko 2,5 cm, oko biljke treba posuti 4 žličice, ali paziti da ne dodiruje biljku. Postupak možete ponoviti neko vrijeme prije same berbe. Soda bikarbona će se pobrinuti da se kiselost tla smanji i rajčice će biti ukusnije.

Za kraj još jedna važna informacija - nismo mi ljudi jedini koji znamo da je rajčica zaista ukusna. Čak i ptice u našim vrtovima to vrlo dobro znaju. Da ih spriječite da jedu rajčice, ostavite posudu s vodom pored same biljke. Tako će ptice moći utažiti žeđ, a da pritom ne posežu za zrelim plodovima, a vama će ostati više, prenosi Alo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. srpanj 2024 17:58