JEDNOSTAVNA BRIGA O RUBLJU

3 savjeta za uvijek mekano i nježno rublje

Život je složen. Neka briga o rublju ne bude.

U brojne, gotovo svakodnevne, kućanske obaveze kojima je potrebno posvetiti određeno vrijeme, ulazi i briga o rublju. Razdvojiti rublje za pranje po bojama, vrsti tkanine, temperaturi na kojoj se pere, pogotovo u većem kućanstvu, posao je koji može oduzeti dosta vremena.

Uz sve ostale obaveze s kojima se susrećemo svakoga dana, pokušajmo barem brigu o rublju učiniti jednostavnom. Perilica rublja već je odavno sastavni dio svakog kućanstva, a u sve većem broju kućanstva prisutna je i sušilica rublja, koja u kombinaciji s perilicom rublje čini uvijek mekanim, nježnijim i zaglađenijim.

Kupaonica, vešeraj ili neki drugi prostor

Jedna od bojazni koja se javlja kada se spomene sušilica rublja je pitanje prostora u koji bi se ona mogla smjestiti. U kućama i stanovima gdje je to moguće, idealno je napraviti posebnu prostoriju, tzv. vešeraj u kojem se mogu smjestiti ta dva komplementarna uređaja, skupa s ostalim elementima ili ormarićima. Sušilica se, osim uz samu perilicu rublja ili kao zaseban uređaj, može smjestiti i na perilicu na koju se pričvrsti vakuumskim nožicama koji održavaju stabilnost uređaja.

Time se uštedi dragocjen prostor, a uređaji su blizu što olakšava premještanje rublja iz perilice u sušilicu. Sušilice dolaze u nekoliko varijanti, kao ventilacijska sušilica za koju je potreban priključak na odvod vode te kao kondenzacijska sušilica koja u sebi ima posudu za kondenzat gdje se skuplja voda izašla iz rublja za vrijeme procesa sušenja. To omogućuje i smještanje sušilice u neku drugu prostoriju (odvojenu od kupaonice, u kojoj nema odvoda), primjerice u hodnik.

Nježan tretman svakog rublja

Nove Gorenje WaveActive sušilice rublja s IonTech tehnologijom, ne samo da učinkovito uklanjaju alergene i neugodne mirise, nego i značajno smanjuju gužvanje rublja. Time su dugotrajni sati glačanja svedeni na minimum, ako ne čak i u potpunosti eliminirani. U postizanju optimalnih rezultata sušenja, od pomoći su brojne karakteristike koje se mogu pronaći u novoj generaciji sušilica.

WaveActive bubanj omogućuje nježan tretman svakog rublja, budući da jedinstveni uzorak bubnja u obliku valova omekšava vlakna, kako bi rublje na kraju procesa sušenja imalo minimalne nabore. Tome pomažu i tehnologije SteamTech koja uz pomoć pare osigurava zaglađenije rublje te IonTech koja ispušta zrak pun negativno nabijenih iona koji suši rublje na način da značajno smanjuje potrebu za glačanjem, a ionizator stvara okruženje bez većine alergena, ostataka dima, peludi i elektriciteta.

Višestruke uštede na vidiku

Sušilice rublja s toplinskom pumpom iz Gorenja suše rublje nježnije nego ostale konvencionalne sušilice. Temperatura u sušilici je oko 50 °C što omogućuje sušenje gotovo svake vrste rublja, štiteći istovremeno od skupljanja odjeće ili njezinog presušivanja. Štoviše, sušilice rublja s toplinskom pumpom energetski su izrazito učinkovite, a njihov energetski razred seže do A+++(-10%) što donosi velike uštede u potrošnji električne energije.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, danas prisutnoj u gotovo svim kućanskim uređajima, život se može učiniti jednostavnijim. Uređajima možemo prepustiti brigu o kućanstvu, a mi možemo uživati u stvarima koje su nam zaista bitne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 01:45