OPASNE VRUĆINE

PRAVILNO NAMJEŠTANJE TEMPERATURE U DOMU Znate li koja sobna temperatura je idealna za vas i vaše ukućane?

 

Sigurno ste se već našli u situaciji u kojoj je vama strašno vruće, vašoj baki hladno, a vi biste najradije raspalili klimu. Uvijek ćete se naći negdje na pola puta s temperaturom u stanu ali svejedno je dobro znati koja je temperatura idealna za kojeg člana obitelji.

Kako svaki član obitelji ne bi morao posebno za sebe namještati opcije klima uređaja dok je kod kuće, idealno ih je samo unijeti u aplikaciju. To je jedna od prednosti koje nude novi LG ARTCOOL klima uređaji. U sebi imaju ugrađen Wi-Fi modul na koji se spajate putem mobilne aplikacije SmartThinQ. Za svakog člana obitelji unesete temperaturu koja mu odgovara, i to je to.

U nastavku vam donosimo kakve su temperature prikladne za pojedine generacije u vašem domu.

1. Novorođenčad

Za njih je najidealnija sobna temperatura između 20 i 22 stupnja uz laganu robu, a ponoći je dovoljno dodati lagani prekrivač. Za njih je važno da im nije niti prevruće kako se ne bi oznojili i dobili razne osipe, niti prehladno kako se ne bi prehladili. Dodatno, kada su dani jako vrući svakako zamračite prostoriju kako biste jednostavnije zadržali ugodnu sobnu temperaturu.

2. Djeca

Stručnjaci kažu, a to i sami možemo zaključiti, kako je jedan od većih faktora koji utječu na produktivnost upravo temperatura. Stoga trebamo osigurati najbolju temperaturu za naše školarce i studente kako bi nesmetano mogli učiti. Istraživanja kažu da smo najkoncentriraniji dok je sobna temperatura na 25 stupnjeva. Topliji prostori u kojima se radi osobe čine i produktivnijima i sretnijima.

3. Roditelji

Roditelji su oni koji se na kraju trebaju prilagoditi temperaturama koje su idealne za novorođenčad i njihovu djecu. Stoga njima savjetujemo samo noćnu najbolju temperaturu kako bi se mogli dobro odmoriti i naspavati. Sobna temperatura spavaće sobe idealna je ako je na 16 stupnjeva. Tada će se vaše tijelo najbolje odmoriti jer neće trošiti dodatnu energiju na zagrijavanje ili hlađenje.

4. Bake i djedovi

Stariji ljudi ponekad znaju biti zimogrozniji od mlađih, . Stoga se njihova idealna sobna temperatura kreće između 23 i 26 stupnjeva. Iako 26 stupnjeva mlađima već može biti prevruće, stariji se na toj temperaturi osjećaju ugodno.

5. Kućni ljubimci

Idealna temperatura za kućne ljubimce kreće se između 23 i 25 stupnjeva, i to ovisno o tome koliko dlake imaju na sebi te koliko su stari. Ako vas nema kod kuće dulje vrijeme, u tom slučaju nemojte stavljati temperaturu veću od 27 stupnjeva kako im ne bi bilo prevruće.

Sve u svemu, idealna temperatura zaista ovisi o kućanstvu. Stoga je zaista najjednostavnije u ovim vrućim ljetnim danima nabaviti LG ARTCOOL klima uređaj pomoću čije aplikacije će si svatko od ukućana namjestiti njemu idealnu temperaturu kada je kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:26