LG THERMA V R32 Monobloc

Inovacija za višestruke uštede u sezoni grijanja

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 28.11.2018. u 15:42

Zaštita okoliša pokretač je mnogih industrija pa tako i one za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju. Danas HVAC sektor koristi najnovije tehnologije kako bi ponudio proizvode koji osim vrhunskih performansi imaju i minimalan utjecaj na klimatske promjene.

LG-eva dizalica topline LG THERMA V R32 Monobloc izvrstan je primjer za to. Osim što je riječ o višestruko učinkovitijem sustavu grijanja od onih koji se temelje na plinskim ili uljnim bojlerima, zbog svoje energetske učinkovitosti svrstan je u energetski razred A+++, a kao radnu tvar koristi učinkovit i ekološki prihvatljiv plin R32 koji ne oštećuje ozon.

promo
 

Uz to, ovaj sustav koristi i 75% obnovljivih izvora energije, odnosno toplinsku energiju iz vanjskog zraka koja se preko izmjenjivača topline prenosi na vodu koja se potom koristi za podno ili radijatorsko grijanje te potrošnu toplu vodu. Kako sustav ima samo jednu vanjsku (monoblok) jedinicu koja se izravno povezuje s cijevima za vodu, nema potrebe za plinskim priključkom, dimnjakom ili kotlovnicom –  što štedi prostor, a i sam proces instalacije je kraći i jednostavniji.

promo
 

Prednosti ovog alternativnog sustava grijanja prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je nedavno pokrenuo javni poziv za sufinanciranje nabave i ugradnje upravo dizalica topline. To je odlična prilika za dodatne uštede za sve one koji su u fazi renovacije postojećeg ili izgradnje novog doma.

“Korištenjem dizalice topline godišnji troškovi grijanja za prosječan stan ili kuću mogu se smanjiti za 20% u odnosu na klasične plinske bojlere te čak 60% u odnosu na uljne, a kako ovaj naš model emitira i do 50% manje CO2, može se zaključiti da sustav THERMA V R32 Monobloc ne čuva samo kućni budžet, nego i okoliš“, poručio je Alen Bjeliš iz LG-a Hrvatska