SAVJETI ZA OPREMANJE DJEČJE SOBE

Kako odabrati savršen madrac za vašeg mališana

Uz odabir odgovarajućeg madraca za krevet vašeg djeteta pružit ćete mu miran san i sretno buđenje! Pogledajte kako...

Velik broj djece i tinejdžera ne spava minimalno deset sati svake noći, koliko im je to zapravo potrebno. Obično vole dugo ostajati budni, a manjak sna i prekasan odlazak na spavanje mogu dovesti do raznih zdravstvenih problema, između ostaloga i do poremećaja bioritma što često uzrokuje smanjenje koncentracije te sposobnosti učenja.

S obzirom na to da se polako bliži početak nove školske godine, važno je da sobu svoga mališana uredite tako da se on u njoj osjeća dobro. Između ostaloga, tu je i važnost kvalitetnog sna koju smo ranije spomenuli. No, kako zapravo najbolje osigurati kvalitetan san svome djetetu?

Prva i vjerojatno najvažnija stvar jest odabir odgovarajućeg madraca za krevet koji tijelu vašeg mališana osigurava dobru i kvalitetnu podršku, ali i to da tkanina na novom madracu ne sadrži kemijske spojeve ili materijale štetne za njegovo zdravlje.

Kod odabira madraca za sobu vašeg mališana potrebno je da vodite računa o nekoliko čimbenika, odnosno udobnost i izdržljivost. Naime, dječji madrac mora biti u stanju podnijeti svakodnevnu upotrebu, ali u isto vrijeme pružati optimalnu potporu.

JYSK vam nudi čak nekoliko modela dječjih madraca, točnije dva - WellPur i Dreamzone. Svaki od ovih modela madraca za dječji krevet ističe se po određenim karakteristikama koje će vašem mališanu osigurati ugodan i kvalitetan san.

Madrac Dreamzone, klasičan model za dječju sobu koji će savršeno pristajati svakom krevetu. Ovaj dvostrani madrac s Bonell oprugama ima prilagodljivu jezgru od poliesterske pjene, a vašem će djetetu pružati sve što mu je potrebno za kvalitetan san tijekom noći. Osim toga, madrac se dimanzijama i teksturom savršeno prilagođava fazi razvoja i ubrzanog rasta vašeg djeteta.

Madrac WellPure luksuzan je madrac s jezgrom od 6 centimetara hladne pjene. Mekana, dugotrajna navlaka prošivena je zračnom gel memorijskom pjenom, jedinstvenom kombinacijom rashlađujućeg gela i memorijske pjene. S obzirom na to, memorijska pjena ovog madraca oblikuje se savršeno prema linijama tijela i tako pruža podršku leđima vašeg mališana.

Pri kupnji novog madraca trebate voditi računa i o odabiru odgovarajuće plahte, odnosno zaštitne navlake za madrac. Vašem djetetu, naročito ako je mlađeg uzrasta, tijekom spavanja može biti potrebna i vodootporna plahta koja će zaštititi madrac od noćnog mokrenja i pritom osigurati neometan san.

Za tinejdžere je također bitan kvalitetan san. Mnogi tinejdžeri ne odspavaju potrebnih 8-10 sati sna svake noći. Obično vole ostajati dugo budni, a manjak sna i kasan odlazak na spavanje mogu dovesti do poremećaja bioritma, što zauzvrat smanjuje i sposobnost učenja.

Kako odabrati madrac za krevet vašeg tinejdžera? Prije svega potrebno je voditi računa o zonama za opuštanje kralježnice koja je opterećena što zbog naglog rasta, a što zbog težine knjiga.

Kako vaši tinejdžeri u budućnosti ne bi imali problema s bolovima u leđima, odaberite madrac koji podržava i ublažava pritisak u tijelu, što znači da trebate madrac s dostatnom potporom, prave tvrdoće, a u krevetu treba imati dovoljno mjesta za neometan san.

Da biste utvrdili da li madrac ima pravilnu potporu, kralježnica mora biti (vodo)ravna kad vaš tinejdžer legne na bok. Savijena kralježnica nije dobar znak jer to znači da se leđa naprežu.

Madraci s oprugama pomoći će vašem tinejdžeru da se dobro naspava. Opruge pružaju potporu koja je potrebna kako bi se tjelesna težina ravnomjerno raspodijelila duž cijelog madraca. Konstrukcija opruga također omogućuje dobru cirkulaciju zraka da se tijelo ne bi previše zagrijalo tijekom noći.

Više informacija o madracima za dječju sobu možete pronaći na službenim internetskim stranicama JYSK-a i njihovim trgovinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:29