Neka vam interijer procvjeta!

Ljetni trendovi za 2019. godinu

5 najboljih ljetnih trendova za uređenje doma

Pažnja, pažnja, ljubitelji dizajna. Kao što se boje u prirodi mijenjaju od sumorne sive do osunčano pastelnih, tako i naši interijeri žude za osvježenjem. A najbolji način da unesete proljetnu i ljetnu vedrinu u prostor jest da primijenite najnovije sezonske trendove, kojih se ove godine jednostavno se ne možemo nagledati. Ljubitelji cvijeća definitivno dolaze na svoje jer su cvjetni uzorci pravi must-have, baš kao i sve nijanse zelene, koje nikada nisu izgledale bolje u interijerima. Ako tražite načine kako unijeti dodatnu toplinu u svoj dom, bez previše kompliciranja cvjetni uzorci i zelena boja sve je što trebate za nadolazeću sezonu.

Da doista ima po nešto za svakoga, najbolje pokazuje lista trendova u bojama i uzorcima koju vam donosimo u nastavku.

1. Luksuzni dnevni boravak

Bogata tamnozelena boja šume, mistična i dramatična, savršen je izbor za stvaranje luksuznog i profinjenog prostora gdje god je primijenili u interijeru. Dovoljan je samo jedan detalj, poput raskošnog i elegantnog trosjeda u ovoj sjajnoj boji da svoj dnevni boravak pretvorite u prostor u kojem ćete uvijek uživati. Iako se možda čini kao hrabar odabir koji nije baš lako uklopiti u uređenje, to ne može biti dalje od istine. Od neobične, ali iznimno dopadljive kombinacije s ružičastom bojom pa do zagasitih interijera ili klasičnih kombinacija s crnom, bijelom ili zlatnom bojom, zeleni je raskošni trosjed komad namještaja s kojim ćete uvijek imati dojmljiv interijer, ma koliko puta promijenili njegov osnovni izgled!

Dnevni boravak iz snova s lakoćom ćete dobiti ako odaberete fantastičnu kutnu garnituru poput ove. Ne samo da se savršeno slaže s brojnim neutralnim nijansama, nego će se besprijekorno uklopiti u uređenje nadahnuto holivudskim luksuznim prostorima.

2. Dojmljiva kuhinja

Neovisno sviđa li vam se više rustikalni stil ili pak suvremeno uređenje, zelena boja kuhinjskih ormarića izgledat će podjednako atraktivno, pogotovo ako ju kombinirate s neutralnim bojama radnih ploha. Uz to, boja je obnove i rasta i izgleda neutralno.

Zbog svojih pozitivnih značajki, kuhinje su u ovoj boji sve veći trend i sve ih češće viđamo u moderno opremljenim domovima.

Volite li i vi ovu boju, no niste sigurni kako ju uključiti u svoje uređenje, odaberite manje detalje za vašu kuhinju poput tanjura.

Možete to biti i set stolica za vašu moderno opremljenu blagovaonicu, u koju želite unijeti dozu luksuza i elegancije.

Svijetlozelena prozračna zavjesa može podići cijelu prostoriju na višu razinu i unijeti u vaš dom pravu ljetnu atmosferu.

3. Egzotika u domu

Zelena se može se u vašem domu pojaviti i na kreativan i vedar način, kao primjerice na fotelji s uzorkom palmi ili slične vegetacije. Uparite to sa smeđom bojom, kožom i drugim nježnijim bojama za smirujući prostor i prirodan izgled.

Slika je također više nego dobro došla na zidovima kako domova tako i poslovnih prostora, gdje će unijeti dozu prirode i umirujućeg zelenila u prostoriju.

4. Elegantna spavaća soba

Odaberite zelenu posteljinu kako bi vaša spavaća soba bila u skladu s trendovima. Kombinirajte boju sa zlatnim elementima, toplom bež nijansom i drvom kao na primjeru za predivan i opuštajući prostor.

5. EFEKTNI EKSTERIJER

Terasa, balkon ili kuća na moru mogu također biti u ovoj najpoželjnijoj boji sezone. Može to biti suncobran koji je postao neizostavan element svakog eksterijera: terase, vrta ili plaže.

Ugodna ležaljka na kojoj ćete već ovog vikenda uživati u ispijanju zdravih napitaka uz dobru knjigu, a tijekom ljeta na plaži.

Kako bi vaša zelena priča bila potpuna odaberite meki zeleni ručnik u zelenoj boji, koji zasigurno neće proći nezamijećen.

Sve navedene proizvode potražite u trgovinama Lesnina XXXL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:33