Novosti za hotele i urede

Lounge ili ured – budite perfekcionisti

Orah i crna koža uvijek je nepobjediva kombinacija – pokažite da ste profesionalci čvrste ruke, pokažite interijerom koliko ste snažni

Karim Rashid i Bernardo Bernardi

Iako je u većini uredskih i lounge prostora upravo bijela ta koja prevladava i koja se „nosi“, dio sigurnih i snažnih odlučuje se za crnu kožu i orah. To na prvi pogled pokazuje opredjeljenje da interijerom komuniciramo ono što jesmo – jednostavno nepobjedivi, sigurni poslovni partneri s bezvremenskim idejama koje pretvaramo u dobar biznis.

Sofu Krate potpisuje genijalni Karim Rashid, koji je i sam ostao zatečne kako ona izgleda u kombinaciji o kojoj govorimo – rekao je: Snažno, vrlo snažno! Upravo to je poruka, bilo da se kombinira s Bernardijevim Simonama iz prošlog stoljeća ili Miličićevim Slopeovima iz lipnja ove godine – snažno i odlučno.

Mirko Miličić i Simone Micheli

Na netom održanom sajmu Design District u Rovinju, ERA je koncept prilagodila novoj klasici koju je provukla i kroz blagavaonsku garnituru. U moru Novih kupaca, koji uživaju u Novom dizajnu, Erin je izričaj onaj pored kojeg se zastaje i divi. To je zato jer je spojeno najbolje od velikih umjetnika – dizajnera i u velikom zanosu proizvedeno s namjerom da bude poput spomenika – dugotrajno i prelijepo.

„Jednostavno je raditi s renomiranim dizajnerima koji imaju viziju. Nije važno da se odmah iscrtaju svi detalji, oni se sami po sebi, u tijeku razvoja proizvoda nameću. Ono što možemo naglasiti da je uz bok velikog dizajnera prošlog stoljeća, velikih dizajnera današnjice, svoje mjesto čvrsto zauzeo i mladi hrvatski dizajner Mirko Miličić. Hrabro je uplovio u izazove drvenih oblika, koketirao s multifunkcionalnosti, protutnjao kroz oblikovnost. Dobili smo Slope koji je na belgijskom tržištu postao pravi hit.“, govori nam Mia Matavž jedna od čelnih osoba ERE.

ERA ide dalje – najam namještaja umjesto kupovina

Kada ste dugo na tržištu i kada ciklus okrene, postaje jasno u kojem pravcu treba stremiti. ERA se ne zaustavlja kod „jednog“ Bernardija ili Karima koji su proizvedeni prije godinu ili dvije, nego nadograđuje ideju, poboljšava konstrukciju, istražuje materijale.

Novi proizvodi za lounge barove butik i dizajniranih hotela sa izuzetno prihvatljivom cijenom i mogućnošću najma namještaja trenutni su hit na domaćem tržištu.

„Naša je želja da hotelima i manjim turističkim objektima olakšamo čestu promjenu namještaja, zato ga mogu iznajmiti i za nekoliko godina vratiti. Time često renoviraju svoj interijer i pokazuju gostima koliko im je stalo. Takvo poslovanje je održivo jer se vraćeni namještaj reciklira. Jednostavno nam je „kupi – prodaj“ model postao preobičan. Pratimo naše klijente nekoliko godina, mijenjamo im interijer, nastojimo da se osjećaju dobro jer su odabrali Erin namještaj.“, objašnjava Drago Veselčić, vlasnik ERE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:22