TECEone, WC s funkcijom bidea

Nekadašnji simbol blagostanja u velikom se stilu vraća u kupaonice u novom, ljepšem, praktičnijem i svima prihvatljivom izdanju

WC s bideom uskoro će postati neizostavni element svake kupaonice. Nekadašnji simbol blagostanja u velikom se stilu vraća u kupaonice u novom, ljepšem, praktičnijem i svima prihvatljivom izdanju

Znate li gdje je izumljen bide? U zemlji romantike, izvrsne hrane, vina, mode i zapanjujućih prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota, Francuskoj. Bide su u 17. stoljeću izumili Francuzi kako bi svoje intimne dijelove tijela mogli oprati, a da se pritom ne moraju kompletno kupati. No, svoj veliki procvat bide je imao tek 70.-ih i 80.-ih godina prošlog stoljeća, jer su u to vrijeme prve generacije turista počele uživati u odmoru u inozemstvu, te su s putovanja iz Francuske, Španjolske i Italije, u kojima je upotreba bidea bila uobičajena, masovno počeli ugrađivati bidee u kupaonice vlastitih domova.

Osim toga, bide je 70-ih i 80-ih godina bio odličan način da pokažete da ste moderni i uspješni, ali i otvoreni za nova kvalitetna rješenja, a jedno od njih je bio i bide. Kako su s vremenom kupaonice postajale sve manje, bide je na neko vrijeme ustupio svoje mjesto tuš-kabinama koje zadovoljavaju sve potrebe za održavanjem higijene. No, nova su tehnološka postignuća omogućila da danas svaka, pa i najmanja kupaonica ima bide u puno praktičnijem i dostupnijem obliku. Riječ je o WC-u s ugrađenim bideom za potpuno novi osjećaj čistoće.

Higijena u kupaonici nikad jednostavnija

Tvrtka TECE već dugi niz godina postavlja trendove u kupaonskom dizajnu, a ovoga puta s kolekcijom TECEone nudi pametnu kombinaciju WC školjke i bidea čime je uspostavljena ravnoteža između estetike i praktičnosti. O čemu se zapravo radi? Tvrtka TECE je tradicionalan bide, uz pomoć moderne tehnologije, integrirala u WC. Rezultat? Povoljnija varijanta tuš WC-a, koja ne ovisi o tehničkim tričarijama, ali u konačnici pruža intimnu higijenu s toplom vodom. Prilikom osmišljavanja izostavljena je upotreba elektronike, pumpe i električnog zagrijavanja vode – a sve u prilog dizajnu i udobnosti korištenja.

Savršena higijena s toplom vodom

Da ljepota može biti i praktična vidi se i u dizajnu. Na prvi pogled izgleda kao običan WC – samo upravljačko dugme s lijeve ili desne strane keramičke školjke upućuje na to da ovaj dizajnerski WC ima puno više za ponuditi, a to je potpuno integrirana funkcija bidea.

Bez spremnika za vodu, priključka za struju i bojlera – samo svježa, topla voda

Najveća prednost TECEone WC-a s bideom u odnosu na druge proizvođače je korištenje inovativne tehnologije i dosljedno svođenje proizvoda na bitno. TECEone nema spremnik za vodu, priključak za struju i bojler, kao ni uokolo provučene kablove ili cijevi – samo svježu, toplu vodu koju je moguće regulirati u stupanj. Ali to nije sve! Do pet litara vode u minuti omogućava obilat i topao vodeni mlaz, a potrošnja mu je pritom jednaka štednoj slavini za umivaonik. Što je najbolje, provjereno pruža daleko veću udobnost pranja od poznatih tuš WC-a s izrazito niskim pritiskom ispiranja.

Moderan dizajn s dva dugmeta

Cilj dizajnera bio je, korisnu funkciju neupadljivo integrirati u siluetu WC-a: lijevo i desno od sjedišta, vrlo elegantno prilagođeno, nalazi se po jedan regulator pomoću kojeg je intuitivno i primjereno potrebama, moguće podesiti količinu vode (desno) i temperaturu vode (lijevo). Centrirano postavljen štap za tuširanje, izlazi iz školjke uz pritisak vode, kada se ta funkcija aktivira okretom regulatora. Svojim dizajnom TECEone orijentira se na moderan dizajn kupaonice i time će savršeno pristajati svakoj kupaonici.

Higijena ne mora biti luksuz

TECEone koncipiran je kao potpuno normalan WC, a šlag na vrhu je integrirana funkcija bidea. Viseća zidna keramika dolazi bez ruba i oduševit će sve ljubitelje suvremenog dizajna svojom obradom i opremom, koja omogućava brzo i jednostavno čišćenje. Daska za WC također je ergonomski optimirana i ima ugrađeni soft-close sustavom za tiho zatvaranje kao i upravo za tu namjenu razvijeno pričvrsno rješenje za sjedište bez klimanja (za dugotrajno korištenje).

TECEone oduševit će sve koji uz dobar dizajn žele i kvalitetnu higijenu, ali do sada nisu pronašli proizvod koji će imati dobar omjer cijene i kvalitete. Stoga, ako ste u potrazi za modernim rješenjem za vašu kupaonicu, koje će biti jednostavno, praktično, štedljivo, a izgledom elegantno TECEone je jedino pravo rješenje za vas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:13