SPOJ ELEGANCIJE I KLASIKE

SMEG KUĆANSKI APARATI KOJI ODUŠEVLJAVAJU: Ovo su predivni retro uređaji koji će pristajati apsolutno svakom stilu kuhinje

Unesite dašak klasičnog talijanskog rustikalnog glamura u svoju kuhinju!
 SMEG Hrvatska

Kuhinja je, mogli bismo reći, na neki način 'srce' našeg doma. Po mišljenju mnogih, upravo je ova prostorija pravo središte dnevnih, a pogotovo jutarnjih zbivanja. To je mjesto gdje ujutro pripremamo našu prvu kavu, doručujemo sa svojom obitelji te se polako pripremamo za novi radni dan. I upravo zbog toga, sasvim je razumljivo da njezinom opremanju želimo posvetiti što je više pažnje moguće, a to nije uvijek jednostavno.

Poznati talijanski brend kućanskih uređaja SMEG zahvaljujući eleganciji i klasičnom stilu vratit će vas u prošlost, a njegovi retro detalji savršeno će pristajati svakoj kuhinji, bez obzira na to koji stil u vašem interijeru prevladavao.

Linije kućanskih uređaja koje vraćaju u prošlost

Linija Coloniale prilika je za pravi doživljaj topline i intimnosti u vašoj kuhinji, dok je Cortina ta koja predstavlja unikatan spoj arhitekture alpskih planinskih koliba te drevnih talijanskih imanja. Kombinacija kovanog željeza i rafinirane forme ovim uređajima daje neponovljivi šarm koji ostavlja bez daha. Linije su posebno namijenjene ljudima koji cijene rafinirani stil tradicionalnih elemenata, a sastoje se od uređaja koji pomažu u stvaranju jedinstvenog kuhinjskog ambijenta.

Spomenute linije u svojoj ponudi imaju standardne pećnice, mikrovalne pećnice, ploče za kuhanje, ugradbeni aparat za kavu, štednjak i nape. Upotrebom visokokvalitetnih materijala, inovativnim dizajnom i elegancijom detalja stvorena je kombinacija za savršene kućanske uređaje za kuhinju.

Pećnice

Dizajnirane i proizvedene u Italiji, SMEG pećnice nude vrhunske performanse u raznim funkcijama, a pritom jamče ifleksibilnost uporabe uz maksimalnu sigurnost. Ovi jedinstveni uređaji iz linija Coloniale i Corina kombiniraju različite materijale poput nehrđajućeg čelika, emajla, posebnog ovalnog kaljenog stakla i kovanog željeza.

Multifunkcionalne pećnice unose dašak starinskog, odnosno rustikalnog glamura u kuhinju. Pećnice imaju i praktičnu opciju samočišćenja pirolizom što itekako može produžiti vijek same pećnice te vam pritom uštedjeti novac. Piroliza je zapravo program kojim pećnica dostiže temperaturu do 500 stupnjeva, pritom učinkovito odstranjujući svu masnu nečistoću koja se stvara prilikom korištenja samog uređaja.

Ostali članovi obitelji Coloniale i Cortina pećnica nisu ništa manje bitni, već upravo suprotno. Naime, sačinjava ih vrhunska kvaliteta s bezvremenskim dizajnom kod kojih se posebno ističe antički analogni sat i regulatori u zlatnoj boji. Ostale Coloniale pećnice pružaju mogućnost samočišćenja vodenom parom.

Parno čišćenje ili 'vapor clean' jest program koji pojednostavljuje čišćenje upotrebom pare koja se stvara umetanjem male doze vode u utore na samom dnu pećnice. Pećnice obje linije imaju takozvani termoventilirani sustav s tri ventilatora koji ravnomjerno raspodjeljuju toplinu unutar pećnice te tako omogućavaju savršenu pripremu hrane i kuhanje više namirnica istovremeno, i sve to bez miješanja mirisa i okusa.

Coloniale i Cortina pećnice od 60 centimetara dolaze u inox, bakrenoj, krem i antracitnoj boji, kao i zanimljivim detaljima zlatnih nijansi. SMEG također nudi kombinirane kompaktne mikrovalne i parne pećnice visine od 45 centimetara koje se mogu kombinirati s ostalim Smegovim uređajima iz linije Coloniale i Cortina radi ujednačenog dizajna kuhinje.

Ploče za kuhanje

Ploče za kuhanje iz linije Coloniale i Cortina kombiniraju kvalitetne materijale te vrhunsku tehnologiju Možete birati između niza oblika, veličina i načina kuhanja kako bi ploča što bolje odgovarala, odnosno pristajala estetici vaše pećnice. Kompletna paleta SMEG ploča za kuhanje sadrži plinske, keramičke i indukcijske ploče za kuhanje.

Plinske ploče za kuhanje, dostupne od nehrđajućeg čelika ili emajla, nude maksimalnu fleksibilnost u svojim zonama kuhanja, od standardnih do romboidnim konfiguracija. Raspored zona kuhanja na ploči za kuhanje jedan je od ključnih elemenata dizajna. SMEG je prilikom dizajniranja vodio se važnim činbenicima kao što su optimalna udaljenost između plinskih plamenika i maksimalna lakoća pristupa ploči za kuhanje.

SMEG također nudi plamenike s različitim kombinacijama jačine energije i tipova, od malih plamenika pa sve do onih najmoćnijih i najbržih.

Kuhinjske nape

Napa je sastavni dio svake kuhinje, a uređaji iz ove dvije kolekcije obuhvaćaju kombinaciju elegencije i stil pećnice, kao i ploču za kuhanje. Na raspolaganju imate širok raspon modela koji se međusobno razlikuju po estetici, načinu vađenja i izlaznoj snzi kako bi odgovarali svim vrstama kuhinje.

U liniji Coloniale i Cortina imate mogućnost odabrati boju, detalje kao pećnicu ili neki drugi uređaj iz linije kako bi naglasili središnji element u kuhinji. SMEG kuhinjske nape prilagođavaju se potrebama kuhinje u koju se postavljaju, a mogu biti opremljene filterima s aktivnim ugljenom koji recirkulira potpuno pročišćeni zrak ili se jednostavno spajaju na dimovod.

Hladnjaci

Coloniale i Cortina hladnjaci predstavljaju optimalno rješenje za spremanje hrane i svježih namirnica. Linije, boje i materijali lijepo se kombiniraju sa uređajima iz iste linije, naglašavajući vaš osobni stil. Veličinu hladnjaka možete prilagoditi svojim potrebama, pritom birajući dimenzije širine hladnjaka od 60, 70 pa sve do 90 centimetara.

n-09

Apsolutna elegancija samostojećih 'side-by-side' hladnjaka nadilazi modu u kuhinji, a velika vrata pravilnih linija sa ručkama boje staroga zlata ostavljaju dojam da je hladnjak ulaz u neku vrstu vremeplova. Unutrašnjost hladnjaka je dizajnirana kako bi se omogućilo maksimalno korištenje prostora, a uključuje brojne pretince za pohranu.

Ne smijemo zaboraviti ni na opciju 'no frost' koja štedi vrijeme čišćenja te hladnjak pritom nije potrebno odmrzavati. U ponudi su hladnjaci s jednim i dvostrukim vratima te sadrže najnoviju tehnologiju kako bi se osigurali vrhunski rad i visoka razina energetske učinkovitosti. Dostupni su u klasi A+, zbog čega troše i do 10 posto manje energije od ekvivalenata klase A.

Više informacija o spomenutim linijama možete pronaći na službenim internetskim stranicama SMEG Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 19:12