Garažna vrata HOERMANN - AKCIJA!

Svijet je nastao u garaži

 

Pokrenemo li danas naš mobilni uređaj vrlo je vjerojatno da je u pitanju softversko i hardversko rješenje iz kuće Apple. Najpoznatija ljepotica valovite plave kose, dugih nogu i uskoga struka izašla je iz tvornice Mattel, a informacije o tome kako napraviti kolač od mrkve vjerojatno ćemo potražiti na internetskom divu Google-u. Koja je jedna zajednička poveznica ovim svjetski poznatim tvrtkama, a da vam nikada nije upala u oči?

Garaža i garažna vrata. Sve ove tvrtke svoje skromne početke duguju trošnim garažama i garažnim vratima koja su čuvala tajne nečega što će godinama kasnije postati svrha svega što poznajemo. Tehnologija proizvodnje garažnih vrata znatno je napredovala, no može li ići uz korak brzo rastućem informatičkom razvoju? Odgovor na to pitanje pronaći ćemo u, ako pogledamo unatrag i uvidimo koliko su se promijenila naša očekivanja, tome što želimo da garažna vrata predstavljaju.

Današnja garažna vrata su tehnološki inovativna, sigurna i puno povoljnija nego prije desetak godina. Postavlja se logično pitanje - kako je moguće da cijena pada ako su svi naši zahtjevi ispunjeni, a pritom kvaliteta izrade ne trpi? Istražili smo kakva garažna vrata nudi hrvatsko tržište i što će nas natjerati na odluku o kupnji.

Što su to garažna vrata?

U posljednjih deset godina u Hrvatskoj posluje sve manji broj europskih proizvođača garažnih vrata. Po odgovor na to pitanje uputili smo se u hrvatsko predstavništvo kompanije Hörmann, vodećeg proizvođača vrata za industriju i dom. Najveći izazov je biti velik, ostati velik i ne podleći izazovima tržišta crnog čelika koje iz svake godine prisiljava proizvođače na poskupljenja ili smanjivanje razine kvalitete.

Glavna ideja obitelji Hörmann uvijek je bila zadržati takav nivo kvalitete da se iz aviona može prepoznati koja su njihova vrata, ali i biti prisutan na što širem tržištu. Uspjeli su u naumu, međutim nije bilo lako. Nama u Hrvatskoj visoka razina kvalitete ponekad predstavlja izazov budući se vrlo često moramo boriti s tržištem kako bi dokazali ono što se u Njemačkoj smatra standardom, govori nam gospodin Hrvoje Kireta, direktor tvrtke Hörmann Hrvatska.

Izazov kod odabira garažnih vrata je taj što se kod nas vrijednost još uvijek vrijednost "na oko", što je panel vrata deblji ona izgledaju čvršća, samim time su i stabilnija. Naravno da ovakav način procjenjivanja nije ispravan, međutim zbog jeftine cijene za vrata iz domaće proizvodnje koja vlada našim tržištem vrlo mali postotak kupaca pita za stabilnost i kvalitetu. Mi smo odlučni to promijeniti, govore u Hörmann-u.

Promjenom strategije poslovanja početkom prošle godine, Hörmann je omogućio da se gotovo svi zainteresirani za distribuciju mogu priključiti rastućem timu. Širenjem distributivne mreže proizvodi će pronaći svoj put do zainteresiranih kupaca i to po najboljim mogućim uvjetima, jer cijena proizvoda je uvijek ista, a blizina ovlaštenih montažera znači povoljnu cijenu ugradnje.

Što to ja plaćam?

Hörmann vrata u standardima posjeduju tehničke karakteristike koje ostala vrata na našem tržištu ne mogu ponuditi. Kontrolirani uvjeti poput tvorničke trake koja milimetarskom preciznošću buši svaku rupu na panelu jedini je jamac stabilnosti vrata. Takvo što je nažalost nemoguće izvesti kod ručne proizvodnje, objašnjava direktor Kireta. Pogreška od svega dva milimetra nakon proteka vremena od pet godina pokazati će velike nedostatke u obliku procijepa između panela ili zonama brtvljenja vrata.

Najveće nedostatke domaće proizvodnje pronašli smo u donjem panelu, koji je najosjetljiviji na vremenske uvjete. Tehnologija izrade je takva da se gornji, srednji i donji panel vrata tehnički ne razlikuju, već se samo pridodaju elementi kao što je naprimjer čelični profil za donju gumu i eto donjeg panela. Ugradnjom eksternog profila na panel probija se zaštita od prohrđavanja i to na dijelu gdje su vrata stalno u vlažnim uvjetima. Ovo je samo jedan od velikog broja nedostataka preko kojih se olako prelazi jer je letvica onoga što nas zadovoljava postavljena nisko.

Koliko košta kvaliteta?

Kada razmotrimo ove argumente, odabir kvalitetnijeg dobavljača logičan je slijed događaja, ali zagledamo li se u novčanike izvući ćemo deblji kraj. Najveće iznenađenje ove godine možete pronaći u vašem poštanskom sandučiću, jer su na adrese više od 260.000 kućanstava u Hrvatskoj dostavljene ekskluzivne ponude Hörmann kućnog programa, s velikim popustima upravo na najtraženije proizvode – garažna sekcijska vrata, kućna ulazna vrata i dvorišne motore. Svjesni činjenice kako prosječno kućanstvo nije spremno izdvojiti preko desetak tisuća kuna za garažna vrata, Hörmann je pripremio novu akcijsku ponudu koja uključuje garažna vrata ispod pet tisuća kuna. Akcijska garažna vrata Renomatic odlukuju isti tehnološki standardi kao i vrata iz ostatka programa, proizvode se na mjeru i pakiraju tako da svaki vijak ima svoju oznaku i mjesto. Ovo znači da ih možete i sami ugraditi, nije potrebno rezati ni bušiti panele, sve stiže pripremljeno i spremno za ugradnju.

Može se birati između dva dizajna vrata, osnovni model s izgledom srednjeg M žlijeba ili ekskluzivni model Planar s panelima bez crta u posebnim bojama Matt Deluxe. Svaki model dostupan je u čak šest akcijskih boja i tri drvo dekora, a motori se mogu kombinirati ovisno o platežnoj moći klijenata.

Sve je podređeno potrebama kupaca i namjeni ugradnje, tako da u akcijskoj ponudi možete pronaći i kompatibilne dvorišne motore, vrhunska kućna ulazna vrata i dodatnu opremu koju možete ugraditi i na vrata drugih proizvođača. Više o ovoj akciji pronađite na www.hormann.hr/garazna-vrata-akcija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:01