SVAKODNEVNI DETALJI

Tri stvari za najljepši interijer – na što je potrebno obratiti pozornost kod odabira detalja?

Trenuci useljavanja ili renoviranja stana jedni su od onih koje pamtimo skoro cijeli život. Ta doza uzbuđenja, pozitivnog straha, ponosa i sreće zbog novog početka često nas navede da zaboravimo na brojne stvari koje je potrebno napraviti kako bi naš novi početak odisao i našom osobnošću.

U cijelom tom procesu i strci često nemamo vremena razmišljati o uobičajenim, svakodnevnim detaljima poput utičnica i sklopki. Jer, tko uopće razmišlja o tome?

Iako smo sa sklopkama i utičnicama u “interakciji” desetak puta dnevno, rijetko ih primjećujemo kao sastavne cjeline našeg doma. Kako bi ukrasni elementi najbolje istaknuli naš stil i osobnost uređenja interijera, potrebno je obratiti pažnju na sljedeće čimbenike.

1. Materijali

Plastika više nije jedina opcija kada je riječ o odabiru sklopki i utičnica. Danas se ovi elementi izrađuju od najrazličitijih materijala. Tako su luksuzni dekorativni okviri od kože, kamena, stakla, metala ili drva, baza UNICA Top i UNICA Class programa sklopki i utičnica tvrtke Schneider Electric. One se ističu svojom kvalitetom i trajnošću te su pravo rješenje za interijere sa stilom.

2. Boje i uzorci

Utičnice mogu promijeniti okvire jednako lako kao što i mobiteli nove maskice. Izgled utičnica i sklopki možete mijenjati tako da odgovaraju svakoj sobi ili ih možete rotirati ovisno o trenutnom raspoloženju. U vremenu kada se trendovi brzo mijenjaju, važno je moći prilagoditi izgled svoga doma u trenu.

3. Dizajn

“Uključi-isključi” prekidači za svjetlo nisu više jedini izbor. Danas možemo odabrati paletu sklopki koje omogućuju brojne načine uključivanja i isključivanja. Na primjer, regulatori rasvjete (dimmers), omogućuju nam upravljanje jačinom rasvjete, što je idealno za blagavaonice, dnevne boravke ili druge prostorije pogodne za ambijentalnu rasvjetu. Senzori pokreta i senzori prisutnosti za automatsko uključivanje i isključivanje svjetala danas su primarna obaveza ukoliko želimo racionalizirati potrošnju električne energije u svom domu.

Prije kupnje novih sklopki ili utičnica, prođite pogledom po svojem domu i razmislite koji stilovi, boje i oblici će najbolje odgovarati vašem dekoru, stilu i osobnosti. Elegantne i sofisticirano oblikovane sklopke i utičnice sastavni su dio interijera svakog doma i ako to imate na umu, sigurno će i one na pravi način osvjetliti vaš dom.

Za više informacija posjetite web stranicu kompanije Schneider Electric.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:15