Najam prostora

Kako dodati osobni pečat kuhinji u unajmljenom stanu

Život u podstanarstvu ima svoje prednosti i mane. Jedna od većih mana jest činjenica da često ne možemo unajmljeni prostor u potpunosti preurediti prema vlastitim željama. No ne treba očajavati jer se svaki prostor može malim izmjenama učiniti svojim. S obzirom na to da je kuhinja često centar života u stanu ili kući, upravo tamo najviše osjećamo ograničenja koja sa sobom nosi najam prostora. Dodavanjem jednostavnih elemenata poput tepiha, zrcala, biljaka i osobnih predmeta s lakoćom možete unijeti novu energiju u kuhinjski prostor. Donosimo vam nekoliko zabavnih primjera!

Metalni elementi sudopera

Čak i ako ne možete mijenjati kuhinjske elemente koji vam se baš i ne sviđaju, uvijek možete zamijeniti dijelove sudopera koji propuštaju vodu ili su vizualno neprivlačni. Malo istražite svoje mogućnosti i uložite u zamjenu stare slavine za moderniji tip s kojim ćete biti zadovoljni.

Tepih

Tepisi su izvrstan alat kojim se u prostoru može na nebrojeno puno načina intervenirati bez da zadirete u strukturu stana. Osim što je koristan za prividno odvajanje velikih površina, također može poslužiti kako bi sakrili neprivlačne podove, stari linoleum ili ružne mrlje i ogrebotine kojih se ne možete riješiti. Niz uske i dugačke tepihe pogled klizi kroz prostor, a raznovrsnost mogućih uzoraka daje vam mnogo prostora za igru.

Kuhinjski elementi

Ako imate ostakljene kuhinjske elemente onda svoj prostor brzinski možete osvježiti stavljanjem šarene tkanine ili ukrasnog papira na pozadinsku plohu kuhinjskih ormarića. Ako vam se fronte vaših ormarića ne sviđaju, a imate prostora gdje ih možete sigurno spremiti, skinite vratašca s ormarića i otvorite ih pogledima pa neka posuđe djeluje kao ukras u prostoru.

Zrcalo

Mali stanovi najčešće podrazumijevaju i malu kuhinju. Uporaba zrcala u malim prostorima stari je trik za njihovo vizualno povećavanje pa zašto ne biste pronašli na buvljaku starinsko zrcalo zanimljivog oblika i tako dodali svojoj pomalo bezličnoj kuhinji element boho stila.

Zavjese

Kuhinjske prozore često zanemarujemo, iako i oni mogu poslužiti kako biste svom prostoru dodali malo boje i zelenila. Nabavite mirisno začinsko bilje, stavite lepršavu zavjesu i preusmjerite pogled sa starog namještaja na život koji se odvija vani.

Samoljepljive tapete

Danas se na tržištu može pronaći veliki izbor samoljepljivih tapeta raznovrsnih boja i uzoraka pa svoje dosadne i stare bijele pločice u kuhinji možete pretvoriti u eksploziju boja. Sve što trebate jest mirnu ruku i malo strpljenja kako biste dobili rezultate s kojima ćete biti zadovoljni.

Umjetnost

Imate li slučajno praznog prostora na kuhinjskom zidu? Zašto ga ne biste ukrasili zanimljivim umjetničkim djelom? Uvećane fotografije s ljetovanja, obiteljsko nasljeđe ili pak crtež nepoznatog umjetnika dali bi pečat vašoj kuhinji u tren oka. Ne morate uložiti puno novca kako biste uljepšali svoj prostor, uzmite kist u ruke i sami osmislite dizajn ili objesite umjetnička djela vaših mališana koja su dotad skupljala prašinu.

Kako jednostavno i brzo koristiti tražilicu za nekretnine Prvi Kvadrat saznaj OVDJE

Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koje se nekretnina iznajmljuju u hrvatskim gradovima, saznajte cijene i saznajte sve što možete, a možete puno. Uštedite si vrijeme, budite efikasni i iskoristite sve mogućnosti tražilice Prvi Kvadrat, te pregledajte bazu nekretnina za najam OVDJE.

Više o najmu stanova saznajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:41