D&D predstavlja žiri

Arhitektica Tanja Grozdanić iz arhitektonskog studija 3LHD

U ovogodišnjem nagradnom natječaju biramo "Najljepši dnevni boravak u Hrvatskoj" odluku o najljepše uređenom dnevnom boravku donosi tim renomiranih hrvatskih arhitekata na temelju stručnog ocjenjivanja.

Danas vam predstavljamo arhitekticu Tanju Grozdanić iz arhitektonskog studija 3LHD koji je osnovala s kolegama Sašom Begovićem, Markom Dabrovićem i Silvijem Novakom. Bila je voditelj projekta i partner zadužen za jednu od recentnijih realizacija, Hotel Lone u Rovinju, prvi dizajn hotel u Hrvatskoj, a trenutačno vodi timove na projektu Hotela LN Garden Resort u Guangzhou, Kina, te na projektu interijera Hotela Dolder Waldhaus u Zürichu, Švicarska. Za dugogodišnji rad arhitektica Tanja Grozdanić primila je brojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu, a u nastavku vam predstavljamo Tanjina dva posljednja i vrlo draga natječaja koja je radila u 3LHD-u, a bavili su se različitim tipologijama (hotela, rezidencija, i šopinga), različitim kontekstima, pa su i oblikovni ishodi drugačiji.

PROJEKT ZA HOTEL HELIOS, UVALA ČIKAT, LOŠINJ, 2015.

IME PROJEKTA: Hotel Helios
PROGRAM: slobodno vrijeme, turizam
DATUM PROJEKTA: rujan/studeni 2015.
ADRESA: uvala Čikat
GRAD: Lošinj
DRŽAVA: Hrvatska
GEOLOKACIJA: 44°32'3'' N, 14°27'6'' E
TIP NARUDŽBE: natječaj
KVADRATURA PARCELE (m2): 58184
KVADRATURA GRAĐEVINE (m2): 23660
AUTOR: 3LHD
PROJEKTNI TIM: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Kristina Marković, Nevena Kuzmanić, Nives Krsnik Rister, Leon Lazaneo, Iva Peručić, Deša Ucović, Maja Milojević, Maša Milovac
SURADNICI PROJEKTNOG TIMA: Tomislav Soldo, Krunoslav Szorsen, Jan Ružić, Branimir Turčić, Zorislav Petrić
3D EKSTERIJER: Boris Goreta
3D INTERIJER: Jan Ružić, Branimir Turčić
PROJEKT STROJARSKIH INSTALACIJA: Vladimir Paun, Termotehnika Paun d.o.o.
PROJEKT ZAŠTITE OD POŽARA: Maksim Carević, Inspekting d.o.o.
ENERGETSKI KONCEPT: Mateo Bluš
MAKETA: Tin Jakopec

- Inspirirani kontekstom Lošinja, mora, šume, vegetacije i ljekovitog bilja, odgovore tražimo u teoriji 5 elemenata, feng shui principu i holističkom pristupu oblikovanju. Tražeći savršeni oblik pronalazimo krug, kao simbol cjelovitosti, savršenstva, života. Krug - sunce - Helios. I tu kreće naša priča o kružnom hotelu čiji su hodnici mjesta kontemplacije, a unutarnji vrt promjera 80 m zona mira, meditacije, opuštanja i uživanja.

PROJEKT ZA MARASKA PARK, ZADAR, 2016.

IME PROJEKTA: Maraska park
PROGRAM: stanovanje, ugostiteljstvo, trgovine
DATUM PROJEKTA: ožujak/travanj 2016.
ADRESA: Obala kneza Trpimira
GRAD: Zadar
DRŽAVA: Hrvatska
GEOLOKACIJA: 44°7'15''N, 15°13'33''E
TIP NARUDŽBE: pozivni natječaj
KVADRATURA GRAĐEVINE (m²): stambena namjena 17528,71 m² + poslovna namjena 7330,85 m² = 24859,56 m²
KLIJENT: Zadar Resort d.o.o.
AUTOR: 3LHD
PROJEKTNI TIM: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Nevena Kuzmanić, Kristina Marković, Duje Katić, Deša Ucović, Nives Krsnik Rister
3D: Jan Ružić, Branimir Turčić,
GRAFIČKI DIZAJN: Dora Bilandžić
BRAND KONCEPT: Brandoctor - Anja Bauer Minkara, Željka Zrnić

- U urbanom kontekstu grada Zadra, ali ipak pomalo na rubu, u blizini stambenih zgrada kolektivnog stanovanja, iza leđa nekadašnjoj povijesnoj zgradi Maraske, a uskoro budućem luksuznom hotelu, nastaje stepenasti kompleks objekata s luksuznim apartmanima. U skrivenom vrtu, oazi mira, zaklonjeni od vanjskih pogleda uživaju njegovi stanari. Malo dalje, odmah uz bok hotelu, prvi red do mora, s terasastim trgom ispred, u duhu najvelebnijih Rodeo drive zdanja pale se svjetla finih dućana i kavana, prizivajući duh tradicije.

Biografija arhitektice Tanje Grozdanić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 19:04