ZAVRŠEN NAGRADNI NATJEČAJ

Prvi put u Hrvatskoj D&D i Vip nagradili najljepše dnevne boravke: 'Vlasnicima želimo sretne nove odluke'

Čak 430 prijava, 11 članova žirija, 3000 glasova publike i više od pola milijuna čitatelja u samo dva mjeseca. Impresivne su to brojke nagradnog natječaja “Biramo najljepši dnevni boravak u Hrvatskoj”, koji su u rujnu pokrenuli magazin Dom&Dizajn u suradnji s dugogodišnjim partnerom Vipnetom i Native Ad Studijem Hanza Medije.

Zahvaljujući velikom projektu prvi put u Hrvatskoj okupljena su najpoznatija imena domaće arhitekture koja su dala stručno i kompetentno mišljenje i time prvi put podignula razinu javne rasprave o uređenju i dizajnu najvažnijeg prostora u životu. Žiri je, naime, ocjenjivao prijavljene dnevne boravke, izabrao deset finalista i u konačnici odlučio o pobjedniku.

Kako bismo zahvalili svim sudionicima i partnerima te proslavili zajednički uspjeh, u Oris kući arhitekture u srijedu je održano svečano proglašenje pobjednika i dodijeljene su vrijedne nagrade vlasnicima najljepših dnevnih boravaka u Hrvatskoj!

Prema ocjenama stručnog žirija, pobijedio je dnevni boravak površine 21 četvorni metar u stanu mladog zagrebačkog para Nine Dolanjski i Marka Bosnara, koji je oduševio jednostavnošću, funkcionalnom podjelom i domišljatim elementima. Uz D&D statuu, glavnu nagradu, Samsung TV i tablet, Nini i Marku dodijelila je Martina Rizman Matić, direktorica Vipnetovih Korporativnih komunikacija.


- Dnevni boravak je najvažniji prostor u domu mnogima od nas, u njemu se družimo s obitelji i prijateljima, gledamo televizor ili se udobno smjestimo u naslonjač, surfamo na omiljenom ekranu - laptopu, mobitelu ili tabletu ili pak vodimo duge telefonske razgovore - istaknula je Martina Rizman Matić i dodala: - Kao vodeći komunikacijski partner za dom, počeli smo od ideje da želimo organizirati natječaj namijenjen isključivo građanima, nagraditi kreativnost u uređenju tog važnog životnog prostora, a u magazinu Dom i Dizajn prepoznali smo najboljeg partnera za projekt i nismo pogriješili.

Vlasnici drugoplasiranog boravka u zagrebačkom potkrovlju, bračni par Tardozzi, osvojio je prijenosni bluetooth zvučnik Bose, a vlasnik trećeplasiranog, Igor Ujčić, kuhalo Smeh za vodu. Nagradu u Igorovo ime preuzeo je njegov predstavnik. Velik odaziv na nagradni natječaj pokazao je koliko je ljudima važan njihov životni prostor, a zanimao nas je i što o tome misli žiri.


- Natječaj promovira kulturu stanovanja uspostavljanjem kontakta između pojedinca (građanina) i profesionalca (arhitekta). Upravo bi to trebao biti zadatak institucija i javnih medija jer se na taj način podiže razina društvene svijesti o izgrađenom prostoru. Veseli me veliki odaziv građana i čestitam im na hrabrosti da pokažu javnosti svoju intimu. Stambena gradnja zauzima najveći dio izgrađenog prostora pa upravo zbog toga njoj treba posvetiti najveću pozornost u planiranju, projektiranju i gradnji. Nadam se da će ova hvale vrijedna inicijativa zaživjeti i da će problematika stanovanja, kao i kompletno izgrađenog prostora, biti više zastupljena u javnim medijima - rekao je Tomislav Ćurković iz ureda Dva arhitekta.

Paralelno s ocjenama stručnog žirija, na www.domidizajn.hr čitatelji su među deset finalista glasovali za svog favorita. Najviše glasova dobio je dnevni boravak u kući obitelji Milotić u Rakovcima, kojima je Ana Hanžeković, članica Uprave Hanza Medije, dodijelila nagradu - godišnju pretplatu na Jutarnji list i magazin D&D te Samsung tablet.

- Poznata je izreka ''svugdje je lijepo, kod kuće je najljepše'', a nadolazeći blagdani su vrijeme kada provodimo više vremena sa svojim najbližima u toploj, domaćoj atmosferi ali i razmišljamo o svojim željama i donosimo odluke kojima ćemo biti bliže njihovom ostvarenju. Vjerujem kako ćemo nagradom iz Vip ponude, TV - om i tabletom uljepšati nadolazeće blagdane vlasnicima najljepšeg dnevnog boravka, Nini i Marku, kojima od srca želim sretne nove odluke! – poručila je Martina Rizman Matić, direktorica Vipnetovih Korporativnih komunikacija.

Foto: Darko Tomas / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:51