Miss Donut

Slastičarnica posvećena krafnama u Maksimiru

Prva zagrebačka slastičarnica specijalizirana za krafne otvorena je nedavno i u kratkom je roku postala vrlo popularno mjesto među ljubiteljima te slastice., Antonija Laginja, vlasnica slastičarnice Miss Donut u Harambašićevoj ulici, željela je građanima ponuditi mjesto gdje će moći jesti svježe, domaće krafne.

- Ideja se rodila nakon istraživanja tržišta i shvaćanja da u Zagrebu ne postoje domaće krafne kakve su radile naše bake i mame, nego su krafne koje se prodaju kod nas od raznih gotovih i polugotovih smjesa te su pune aditiva.

Vlasnica i glavna slastičarka, osim što je završila slastičarsku akademiju u Urugvaju, i puno je putovala i upijala u inozemstvu kako to drugi rade te dugo razvijala pravu recepturu dok nije našla onu savršenu - kaže Helena Bambić, voditeljica Miss Donuta.

Dodaje kako u ponudi imaju prepoznatljive krafne s rupom, glazirane Oreom, Jaffom, čokoladom Kinder, Rafaelom, kokosom i čokoladom, limunom i makom, malinom i vanilijom, te punjene krafne s okusima creme brulee, Nutelle, Linolade, moussea od maline i posebnu Miss Donut krafnu s okusom torte od sira.

- Nudimo i tipične američke krafne kao što su Apple Fritter i Twist Baby, a osim što nam je u ponudi oko 14 vrsta krafni, u Miss Donutu možete popiti i fini čaj te odličnu toplu čokoladu, bijelu ili crnu s dodatkom po želji gostiju. Nudimo Oreo, Domaćicu, Napolitanke, Jaffa kekse, Marshmallowse i Smarties.

Naše se krafne peku po noći te su ujutro uvijek svježe, sve se radi ručno, bez aditiva i pojačivača okusa te bez gotovih smjesa - kaže Bambić i dodaje kako su prostor u Harambašićevoj uređivale vlasnica Antonija uz pomoć arhitektice Marije Laginje te prijatelja i same voditeljice Helene Bambić. Viktorija Macukić

NAZIV MJESTA: Miss Donut
ADRESA: Harambašićeva 32a, Zagreb
RADNO VRIJEME: od 7 do 20 sati, osim nedjeljom

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:04