Family savjeti za pet

Makeover Hanine spavaće sobe u industrijski stil

Otkrijte kako smo uz minimalne zahvate preuredili Haninu oazu za opuštanje

U nedavnom nagradnom natječaju Dom i dizajna & Familyja pet je sretnih dobitnika osvojilo poklon-bon vrijedan 1000 kuna u Family web trgovini, ali i naše stručne savjete koji će im pomoći pri organizaciji i opremanju spavaće sobe.

Danas ćemo čitateljici Hani pomoći da uz pomoć naših savjeta i proizvoda iz asortimana Family web trgovine uredi spavaću sobu u pravu malu oazu za odmor i opuštanje.

Naime, često je upravo spavaća soba najgore uređena prostorija u domu kojoj se posvećuje najmanje pažnje, a zapravo je jedna od najbitnijih prostorija, odgovorna za kvalitetan odmor i opuštanje. No, ne treba očajavati i manjim se dekorativnim zahvati može postići željeni ugođaj kao u primjeru koji slijedi.

Hani bi za uređenje spavaće sobe predložili industrijski stil s obzirom na to da u sobi već ima jedan industrijski element, a to je krevet od paleta koji se vrlo lijepo može nadograditi drugim industrijskim elementima koji ne trebaju i vrlo često nisu skupi, a šarmantno izgledaju, poput metalnih lampi, drvenih kašeta o kojima će biti govora u nastavku teksta.

Kako je ova spavaća soba dosta velika, a postoji samo jedan izvor dnevne svjetlosti, prvo bi zidove trebalo prefarbati u bijelo ili neku drugu svijetlu boju kako bi prostor prodisao i dobio sasvim novi izgled. Veliki drveni krevet izrađen od paleta također bi trebalo osvježiti bojom. S obzirom na to da je obojen kombinacijom crne i bijele boje vlasnici bi savjetovali da se odluči za jednu od boja, ili crnu ili bijelu. Na taj će način krevet izgledati urednije i ljepše, a i odabir posteljine, jastuka i zavjesa će biti sigurniji i jednostavniji.

No, to nije sve. Ovoj spavaćoj sobi definitivno nedostaju noćni ormarići za koje postoji dovoljno prostora sa svake strane kreveta. Vlasnica u njima može držati sve bitne stvarčice da su uvijek pri ruci, a i idealna su podloga za rasvjetna tijela koja su u ovoj spavaćoj sobi u potpunosti zanemarena, a bitan su detalj s kojim se postiže željena atmosfera. S obzirom na to da je krevet izrađen od paleta naš je savjet vlasnici da noćne ormariće izradi od drvenih kašeta koje se mogu jednostavno obojiti, a dobro će pristajati industrijskom stilu uređenja ove spavaće sobe.

Jasno, odabirom kvalitetne posteljine, jastuka i zavjesa možete omekšati pomalo grub industrijski izgled sobe te joj dati željeni kontrast. Pa bi tako zavjesa na prozoru trebala biti prozračna i lepršava s vrlo jednostavnim uzorkom koji će ići od stopa do poda, a prostor će učiniti elegantnijim.

Nadalje, izlazak iz kreveta na mekani tepih detalj je zbog kojeg ćete zaista zavoljeti svoju zonu za spavanje, osobito u zimskim mjesecima. U vašem slučaju to može biti i staza koja će biti mekana i ugodna pod nogama, a u boji i nijansi kao i zavjesa i posteljina.

I za kraj, najbitniji elementi spavaće sobe su madrac, posteljina i jastuci. U vašem slučaju mi bismo vam savjetovali da nabavite novi madrac koji će prekriti krevet od paleta u cijelosti. Posteljina može biti u nježnim i svijetlim bojama samo pripazite da bude izrađena od kvalitetnih materijala poput svile i satena. Također, kako je spavaća soba mjesto na kojem je poželjno unijeti više osobnosti predlažemo vam sve svoje drage predmete, slike i fotografije istaknete na zidovima.

U galeriji pogledajte koje smo proizvode iz Family web trgovine odabrali za Haninu spavaću sobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 15:57