Preporuke vlasnice

Savjeti o (ne)pouzdanim majstorima

Što se preporučuje onima koji kreću u preuređenje?

Mlada cura koja renovira stan, u mojem slučaju kupaonicu, idealna je meta za prevaru. Pa čak i ne mora biti mlada cura, može biti mladi bračni par, par u srednjim godinama, umirovljenik... Netko tko nema novca angažirati arhitekta ili dizajnera kako bi se nadzirali radovi, netko tko nema vremena sam provjeravati majstore i netko tko je naivan. Kao ja.

U početku sam svim majstorima podijelila ključeve od stana - oni su dolazili i odlazili kad god su htjeli, nitko ih nije nadgledao, pa nije ni čudno što me, nakon dva tjedna kad sam ušla u stan, dočekao kaos i miris dima cigarete. Ali dobro, to su početničke greske. Savjetovala bih da se uzmu slobodni dani kako bi se s majstorima provodilo vrijeme.

U svakom slučaju, treba se oboružati strpljenjem. Većina majstora, nakon što ih kontaktirate, ne pošalju ponudu, a od onih s kojima se dogovorite - kasne. Otvorena pitanja koja ostaju su i rokovi izvođenja radova, procjena vrijednosti radova i rok dovršetka. Dakle, najvažniji savjet bio bi da angažirate arhitekte koji će koordinirati sve majstore i nadzirati izvođenje radova. Sad znam da bih sigurno angažirala arhitekta jer se u struku isplati uložiti. Oni znaju pouzdane majstore jer su stalno u projektima i na gradilištu. U svakom slučaju treba provjeriti portfolio svakog majstora. Ili angažirati samo provjerene majstore. Iako i to može biti dvosjekli mač, naročito ako je riječ o prijatelju koji će, usput, dati i neki popust. A jedini je način da sve prostudirate i imate odgovor na svako pitanje koje majstori postave. Da se razumijemo, bilo je tu i divnih ljudi. Za kraj bih preporučila da pronađete savjetnika - tvrtku koja se bavi kupaonicama i koja je spremna odgovarati na vaša pitanja.

OVDJE IDE SHOPPING MIX (RUČNICI, MIRISI, TEPIH I SL.)

Vodoinstalater je krivo spojio Grohe podžbukni sistem s termostatskom miješalicom, koja održava temperaturu vode, te zidnom ružom. Tek poslije priznao je da je prvi put ugrađivao takav sistem, zbog čega su ponovno skidane pločice, kupovani novi dijelovi, a dolazili su i ovlašteni serviseri koji su naplatili sanaciju

Kupujte iz naslonjača uz Emmezetu!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Emmezeta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:24