Istina priča Dunje Tomić iz Zagreba

Zašto smo u potrazi za novim stanom

U nagradnom natječaju Dom i dizajna i portal za nekretnine Prvi Kvadrat tražili smo od vas dragi naši čitatelji da nam pošaljete priču o razlozima zašto želite promijeniti stan, a najbolje tri smo i nagradili Huawei Y6 mobitelima.

Naime, puno je razloga zašto se selimo, a mi vam danas donosimo priču čitateljice Dunje Tomić iz Zagreba koja je pobjedila u nagradnom natječaju.

Naš stan ima 28 kvadrata i samo dvoja vrata. Fali nam puno mjesta i hitno nam treba nešto veće.

Muž je stan od svojih dobio pa se u mene zaljubio. Prije četiri i pol godine dobili smo Lovru pa prije dva mjeseca Jana, djecu dobru. Mi, naravno, imamo plan naći veći stan, da od jeseni uživamo i s klincima u većoj sobi se igramo. Sad smo na moru i zato žurba nije, ali ipak naći stan moramo što prije. Blizu su nam škole i vrtići, doktori, trgovine i naši poslovi. Zato bismo u našem neboderu ostali, tamo stan zasada iznajmili, jer nam sve paše, sve je "naše i vaše".

Problema nikakvih nema 'ko, šta, kako, gdje... nema nikakvih dilema. Ali stan pronaći nije lako, stanove iznajmljuje svatko i na svašta liče, da ti muka dođe i da otrčiš odmah na neko kratko piće.

Probali smo mi i prije rođenja našeg Jana, ali smo odustali nakon mjesec dana. Gledali smo jedan 68 kvadrata, super je i rek'o oko njega će biti rata, ali trebaš sam kupiti kuhinju, i šta ako te za pola godine izbace na cestu.

Drugi je bio velik i lijep, ali traže 700 €, a baš nam toliko nije dubok džep. Treći je bio pun buba i žohara, a na slikama divan kao iz novina. Četvrti je, kao, u gradu, a ustvari je "iza 9 sela" i do njega nam treba vječnost cijela. Peti je bio "ogroman trosobni", a kad smo došli tamo ipak je bio mali dvosobni. Šesti je bio zauzet "evo, baš ste zakasnili minutu", sedmi je imao gazdaricu izuzetno ljutu. Za osmi se moralo puno unaprijed platiti, a za deveti nisu htjeli ugovor potpisati.

I tako sad malo ispitujemo šta i kako pa smo došli do jedne mlade dame koja kaže ovako: "Sredit ću stan koji je dugo prazan pa ću ga iznajmiti jer idem raditi par godina van". E sad se trebamo dogovarati pa ćemo možda nešto i dogovoriti, ako ne, dalje ćemo tražiti, kak' smo dosad bili, budemo se još strpili.

Pa nastavljamo potragu za stanom, a dotad ćemo za onom starom znanom - gdje čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna.

Kako jednostavno i brzo koristiti tražilicu za nekretnine Prvi Kvadrat saznajte OVDJE.

Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koliko se nekretnina prodaje u blizini, usporedite im cijene i saznajte sve što možete, a možete puno.

Uštedite si vrijeme, budite efikasni te saznajte sve najbolje savjete na blogu Prvog Kvadrata o uređenju Vašeg doma iz snova OVDJE

Foto: iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 06:49