KAKO SMO PREŽIVJELI PONEDJELJAK

A mislili ste da znate što znači imati loš dan?

Naravno, nitko ne voli one najgore moguće scenarije. Međutim, ima tih dana kada jednostavno sve krene krivo, zar ne? Kao kada vam odmah ujutro stane auto, pokvari se perilica za rublje, pegla za robu i slobodno nastavite niz.

Stoga smo zamislili jednu hipotetsku situaciju – što da vam se u 24 sata događaju samo one najgore stvari u domu? Što sve loše stane u 24 sata? Krenimo s popisom.

08:00 Grafit na kući

Pripremili ste se za posao i izlazak iz kuće, kada vas na tek uređenoj fasadi očekuje iznenađenje – mali ali dovoljno vidljiv grafit. I to nažalost ne onaj koji pripada street artu koji vam inače zaista dobro izgleda.

08:59 Ukraden novčanik

Grafit uskoro postaje najmanji problem. Dolazite u svoj uobičajeni kafić, uživate u prvoj jutarnjoj kavi na terasi i odlazite posao. Shvaćate da ste zaboravili novčanik na stolu, međutim, njega više nema i nitko ga nije primijetio.

11:00 Grmljavinsko nevrijeme i tuča

Odjednom shvaćate da ovo baš i nije vaš dan, a vrijeme kao da prati vaše raspoloženje. Počinje tuča veličine teniskih loptica, a na radiju slušate kako je uništila sve usjeve baš na vašem području. Normalno, vaše također.

13:10 Poplava u kući

Pokušavate ostati pozitivni i cijelu situaciju komentirate baš onako kako bi vam baka uvijek govorila kada se dogodi nešto loše: „Svo zlo bilo u tome“. Međutim, zovu vas od doma da je pukla cijev i sve je odjednom poplavljeno. Zovete majstore i nadate se da je to sve od današnjeg dana.

16:50 Poplavio je i podrum

U kući su puknule cijevi pa je nastala poplava, a ono grmljavinsko nevrijeme od jutros je bilo toliko jako da se dogodio prodor vode i u podrum vaše kuće.

19:23 Udar groma

Ono grmljavinsko nevrijeme od jutros se ponovno pojavilo. Ovaj put nije uništilo usjeve, ali je udarilo baš u kut vaše kuće.

21:40 Problemi u apartmanu koji iznajmljujete

Prvi turisti su došli i tu su već nekoliko dana. Simpatična mlada ekipa. Koja je prije nekoliko trenutaka izazvala mali požar u vašem apartmanu, a baš ste ga renovirali prije sezone.

04:15 Provala i oštećenje

Nakon napornog dana prepunog poziva majstorima, vatrogascima, policiji i izračunavanja troškova popravaka, odlazite s obitelji kod rodbine na spavanje jer je jednostavnije, dok se ne riješi sve s cijevima u stanu. Za to vrijeme nepoznata osoba provaljuje u kuću tako da pomoću poluge otvori vrata i ošteti ih. A vi ste preumorni da biste išta čuli.

07:30 Nedostatak vrijednih predmeta

Ujutro dolazite kući kako biste dočekali majstore koji će nastaviti popravljati cijevi. Odmah na ulazu u kuću primjećujete kako vas je netko sinoć posjetio. Nedostaju vam televizija, klima, umjetnine, nakit…

Naravno, koje su šanse da se sve ovo dogodi u jednome danu? Vjerojatno su jednake nuli. Vjerojatnije je da će se dogoditi u nekoliko mjeseci, godinu dana ili nekoliko godina. Međutim, kao i sve rizike, bolje ih je spriječiti. Na sve ove stvari s popisa nažalost ne možemo utjecati, ali možemo utjecati na naš budžet kada se sve ovo već dogodi. Jeste li osigurali svoj dom, apartman, polje, auto i ostalo?

Croatia osiguranje u svojoj ponudi ima paket Croatia Imovina s kojim osigurava i građevinski dio i stvari u kućanstvu. Stoga je dobra odluka osigurati svoj dom i obitelj od ovakvih loših dana. Više o paketu Croatia Imovinama, akcijskim uvjetima koje nude i mjesečnim premijama možete saznati na službenoj stranici Croatia osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:10