ISTRAŽIVANJE: RIZICI NAJMA

Iznajmljivači, kakva su vaša iskustva s turistima i podstanarima?

 

Pojam „laka zarada“ sve se više veže uz iznajmljivanje prostora. Bilo da iznajmljujete podstanarima, turistima tijekom sezone ili možda oboje, ovo vam je vjerojatno jedan od glavnih prihoda na koji se redovito oslanjate. Što se tiče turista, na popularnijim destinacijama sezona je krenula već početkom travnja, dok se na ostalima situacija polako zakuhtava. Cijene smještaja spremne su za dosezanje svog vrhunca, a iznajmljivači već zbrajaju koliko će zaraditi ove sezone.

Međutim, je li moguće do kraja sezone biti na gubitku? Početkom sezone nitko ne računa na to da bi dobar dio prihoda na kraju te iste sezone mogao otići upravo u prostor koji iznajmljujete. I to ne vašom dobrom voljom, već isključivo krivnjom turista ili podstanara. Jeste li do sada imali loših iskustava s iznajmljivanjem prostora? Moguće je da ste naišli na veća ili manja oštećenja nakon odlaska turista i podstanara iz prostora. Koje su to oštećene stvari na koje ste do sada naišli?

Odlučili smo provesti malo istraživanje kako bismo saznali što to najčešće nastrada u apartmanima, kućama i stanovima za najam. Sastavili smo kratku anketu od nekoliko pitanja namijenjenu upravo iznajmljivačima. Rezultate ankete ćemo podijeliti s vama u sljedećem članku.

Kako biste pokrili potencijalne troškove štete u prostoru koji iznajmljujete, Croatia osiguranje u svojoj lepezi ponuda nudi vam paket Croatia Imovina s kojom osiguravate i građevinski dio i stvari u kućanstvu. Trenutno nude i akcijske uvjete o kojima možete saznati sve na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:56