SIGURNOST DOMA

Kako u nekoliko koraka zaštititi svoj dom od provala

Sezona godišnjih odmora za provalnike znači samo jedno – trebate se dodatno osigurati. Provala je jedna od stvari za koje mislite da se neće dogoditi baš vama, od svih ljudi u vašoj zgradi, kvartu, gradu i državi. Međutim, opreza nikada dosta. Dom je mjesto na kojem se trebate osjećati sigurno i mjesto za koje znate da vas čeka upravo onako kako ste ga ostavili.

Provalnici iz domova uzimaju ono najvrijednije, što je često veće financijske vrijednosti od jednostavna tri koraka koja trebate poduzeti kako biste u potpunosti zaštitili svoj dom od provala.

1. Uložite u protuprovalna vrata

Nemojte štedjeti na protuprovalnim vratima. Prilikom kupovine ovih vrata savjetujte se sa stručnjacima jer na tržištu postoje prava protuprovalna vrata, kao i ona koja se tako samo nazivaju. Kod kupovine pripazite da vam je osigurana garancija i da ih ugrađuju stručnjaci. Osim o samoj bravi, raspitajte se detaljno i o štokovima vrata te o spojnicama koje ih drže (panti). Provalnici, ako ne mogu provaliti bravu, pokušat će oslabiti spojnice ili čak štokove od vrata.

2. Postavite alarme

Sustavi alarma jedni su od najučinkovitijih oružja u borbi protiv provalnika. Kućne alarme možemo podijeliti na unutarnje i vanjske, tako da njima možete zaštiti svaki dio vašeg doma. Savjetujemo vam da se odlučite na alarme koje možete povezati s vašim mobilnim telefonom kako biste ga i s putovanja mogli regulirati i namještati. Alarmi sadrže senzore koji detektiraju pokrete, promjenu topline i tlaka u prostoru, stoga su osim protiv provala, pametan izbor i borbi protiv požara.

3. Osigurajte svoj dom

Osiguravajuće kuće danas nude pakete kojima u potpunosti osiguravate vaš dom i sve što u njemu posjedujete, uz zaista neznatne mjesečne premije. Dom je vjerojatno najveća životna investicija, stoga odvajanje svote za mjesečnu premiju koja je jednaka nekoliko kava zaista ne predstavlja financijski teret, zar ne? Croatia osiguranje u svojoj lepezi ponuda nudi vam paket Croatia Imovina s kojom osiguravate i građevinski dio i stvari u kućanstvu. Trenutno nude akcijske uvjete o kojima možete saznati sve na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:02