NIKADA DOSTA VODE

4 sobne biljke koje obožavaju vlagu i idealne su za kupaonice

Esteban Cortez

Nekima biljke uvenu jer ih previše zalijevaju, dok se neki pak pretjerano brinu i daju im previše vode. Imamo idealne biljke za skupinu koja i više nego redovito brine o zalijevanju.

Jeste li ikada utopili biljku? Za razliku od onih koji biljkama daju premalo vode, postoje i oni koji se malo zanesu i slučajno utope svoje zelene ljubimce. Ovo se događa čak i najboljima, stoga se ne trebate zabrinjavati.

Biljke koje toleriraju višak vode, čak i one koje je preporučljivo zalijevati s više vode, svejedno trebaju biti posađene u tegle koje na dnu imaju rupe kroz koje će izlaziti voda, kako se u zemlji ne bi zadržavalo previše vlage.

floresefolhagens
 

1. Kućna sreća

Ova biljka je iz porodice kopriva, gustog je i niskog rasta, a cvate od lipnja do kolovoza. Budući da joj odgovara vlažno i polusjenovito mjesto te vlažni zrak, ova će biljka podnijeti višak vode.

nurserylive
 

2. Šilj

Šiljevi su rasprostranjeni uglavnom u umjerenim i tropskim područjima koja su izrazito vlažna. Rastu čak i u vodi dubokoj do 50 centimetara, tako da je zapravo gotovo nemoguće utopiti ovu biljku.

Wikipedia
 

3. Selagina

Selagina je zeljasta biljka koja također raste u tropskim krajevima i odlično podnosi vlagu. Postoji mnogo vrsta ali ih je kod nas samo nekoliko. Odlično izgledaju kao biljke u visećim teglama.

 

4. Kovrčava paprat

Jedna je od najdekorativnijih sobnih biljaka, a njen najveći neprijatelj je suhi zrak. Jednostavna je za uzgoj, a tajna je u tome da nikako ne smijete dopustiti da im se osuši korijen.

Ako ste primijetili da vaša biljka ima požutjele listove, lako je moguće da ih ima od previše vode. Ovdje pročitajte kako je spasiti.

Izvor: apartmenttherapy

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija