JS Atelier buketi

Predimenzioniran (ili u konu) buket najpoželjniji dar ove sezone

Josipa Skoblar, vlasnica brenda JS Atelier, bavi se organizacijom vjenčanja, produkcijom dekoracija i cvijeća za evente te stiliziranjem snimanja. Paralelno s tim, njen studio radi cvjetne poklone koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

  • INFO: JS Atelier buketi
  • WEB: jsatelier.hr
  • MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • TEL: 091 4321 213
  • ADRESA: Radnička cesta 1a, Zagreb
  • FACEBOOK: JS Atelier
  • INSTAGRAM: @ jsatelier

Skrolajući” Instagramom u moru jednoličnih i već viđenih fotografija pažnju nam je privukla ona na kojoj se žena uopće nije vidjela zbog veličine buketa koji je držala u rukama. Sam buket izgleda nestvarno lijepo i na prvu mislimo kako je riječ o nekoj “influencerici” iz velikih svjetskih metropola. Nakon kratkog proučavanja shvatili smo da je riječ o domaćoj curi i domaćem brendu i odmah smo joj se javili. Riječ je o Josipi Skoblar, vlasnici brenda JS Atelier. Ta Dalmatinka iz Zadra je stručni specijalist računovodstva i financija te završava stručni studij za izobrazbu trenera kondicijske pripreme sportaša. Veći dio života provela je u Francuskoj i proputovala svijet prateći svog oca Josipa Skoblara, slavnog nogometaša i trenera. Pitali smo Josipu čime se sve bavi njezin studio.

- JS Atelier se bavi organizacijom vjenčanja i koordinacijom vjenčanja, produkcijom dekoracija i cvijeća za vjenčanje i razne evente te styling za snimanja diljem Hrvatske. Paralelno s tim izrađujemo po narudžbi cvjetne poklone, prepoznatljive JS Atelier cvjetne konove i ovogodišnji hit: JS Atelier predimenzionirani buket koji je izazvao oduševljenje i velik interes zahvaljujući svojoj impresivnoj veličini - priča kreativna direktorica brenda. Zanima nas otkud ideja.

- Vratimo se u djetinjstvo: oduvijek sam maštala o velikim poklonima, ha-ha. Općenito me malo toga može impresionirati i potaknuti na iskazivanje emocija pa je prilikom kreiranja predimenzioniranog buketa prevladala želja za stvaranjem cvjetnog poklona koji će svojom pojavom očarati osobu kojoj je namijenjen. Cilj je postignut, možemo reći da je emocija divljenja prisutna prilikom svakog uručivanja predimenzioniranog buketa - smije se Josipa Skoblar.

Buketi dolaze u natur pakiranju, a budući da se u JS Atelieru bave organizacijom vjenčanja, za kreiranje oblika predimenzioniranog buketa inspiracija je bila vjenčanica. Naime, buket svojim linijama nalikuje na elegantnu haljinu. Uz pakiranje, tu je i najvažniji dio: cvijeće.

- Vrste i boje cvijeća koje koristimo u našim proizvodima pomno su birane kako bi zadržali proizvod estetski na visokoj razini. Pri odabiru cvjetnih vrsta za izradu buketa vodi nas vizija finalnog izgleda proizvoda. Pritom je važna struktura i tekstura cvijeta, njegova veličina, dužina stabljike, ali i mnogi tehnički detalji poput sezonske dostupnosti i trajnosti pojedine cvjetne vrste. U svom radu koristimo ekskluzivne vrste i sorte iz uvoza te sezonsko cvijeće domaćih proizvođača, kao i lokalne i autohtone vrste koje daju taj osjećaj jednostavnosti i prirodnosti. Najčešće izrađujemo bukete od jedne boje ruža - objašnjava kreativna Josipa.

Osim oversized buketa veličine 180 cm koji su vrući hit, JS Atelier u ponudi ima i tzv. konove, cvjetne instalacije u pastelnoj ružičastoj li elegantnoj crnoj boji

Predimenzionirani buketi posebni su zahvaljujući svojoj veličini koja je okvirno oko metar i 80 centimetara, ali Josipa ističe kako je bilo i zahtjeva veličine s obzirom na visinu primateljice.

- To nas iskreno oduševljava. Najčešće se za predimenzionirane bukete odlučuju muškarci koji bukete poklanjaju svojim djevojkama, ali možemo reći da postoje i iznimno pažljive cure, žene koje bukete poklanjaju svojim dragim prijateljicama. Povod narudžbi je najčešće rođendan, godišnjica, promocija ili jednostavno iskazivanje ljubavi - kaže, a osim ovih velikih buketa, JS Atelier u ponudi ima i tzv. cvjetne konove.

- Naš kon je nastao kao logičan slijed francuskih riječi, on kao takav nalikuje na stožac, odnosno cône na francuskom. Kon dolazi u dvije veličine, u pastelno ružičastoj ili crnoj boji te dva koncepta. Mali kon zamišljen je kao modni dodatak koji se svojim načinom nošenja savršeno uklapa u urbani stil života. Veliki kon je konkretniji svojom veličinom te je kao takav malo ekskluzivniji - zaključila je Josipa Skoblar.

Foto: JS Atelier

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 00:41