PREDMET ŽUDNJE

Čarobna ručno puhana kugla Globe

 

Globe je ručno puhana staklena kugla promjera 20 ili 30 cm, dostupna s integriranim LED izvorom svjetla ili bez njega. Sam dizajn stvara jedinstvenu perspektivu gledanja biljaka i drugih elemenata. Izvorno je dizajniran kao terarij za paprat, mahovinu, sukulente i vodene faune, no dizajner je brzo otkrio uzbudljive nove mogućnosti i primjene. “Kapica” koja pokriva staklenu kuglu napravljena je od mjedi ili čelika, a u njoj je smještena LED lampica.

Globe - The Terrarium Lamp from Richard Clarkson on Vimeo.

Globe zahvaljujući tankim, ali izrazito čvrstim kabelima kao da pluta u zraku, privlačeći puni fokus na elemente koji se nalaze u unutrašnjosti. Kada je u pitanju sadnja, dizajneri preporučuju slojeviti sustav. Počnite s nekoliko slojeva sitnog kamenja ili šljunka. To će vam pomoći kod odvodnje i izbjegavanja truljenja korijena. Zatim dodajte ugljen za filtriranje vode.

Dodajte pristojnu količinu tla koja odgovara željenoj biljci. Zalijevanje se preporučuje samo jednom svakih nekoliko tjedana. Mala količina kondenzacije je normalna, prekomjerna kondenzacija može ukazivati ​​na prečesto zalijevanje.

Napomena: Globe ne dolazi s bilo kakvim biljkama, vodom ili tlom. Sadnja je pola zabave! Cijena za verziju bez svjetla od 20 cm je 210 dolara.

Više o svemu na www.richardclarkson.com/globe/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:35