MADE IN GREEN

Čisti bez otrova, prskaj od sreće!

Tim Pero® ima važan cilj: promijeniti percepciju čišćenja kao nužnog vikend zla koje grize slobodno vrijeme, sluznice i kožu. Njihova sredstva za čišćenje sadrže prirodna eterična ulja mediteranskog bilja

  • INFO: Pero® proizvodi za čišćenje
  • WEB: www.pero.bio
  • FACEBOOK: @ perohome
  • INSTAGRAM: @ prskajodsrece
  • EMAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Davor Ćiković je još kao student agronomije odlučio da će sve što u životu bude radio biti daleko od umjetnih pesticida, gnojiva i kemikalija koje se naširoko koriste. On je radije pedalirao ljeti na more u Dalmaciju, na balkonu uzgajao rajčice i iskušavao svoja prirodna sredstva za čišćenje u starim i oronulim studentskim stanovima. Uskoro se rodila ideja o čišćenju koje ne traži evakuaciju ljudi iz stana jer je prirodno, nema umjetne kemikalije i mirise i ne tjera suze na oči.

- Pero® proizvodi za čišćenje stvoreni su da učine domove čistim i sigurnim, čuvaju naš okoliš i ne štete našim voljenima. Naši proizvodi za čišćenje i pranje rublja napravljeni su isključivo od prirodnih sastojaka iz održivih izvora i ponosno nose ECOCERT certifikat za cijeli asortiman proizvoda. Ono po čemu su proizvodi prepoznatljivi i specifični jesu čista eterična ulja mediteranskog bilja: lavande, ružmarina, kadulje, bosiljka, mažurana, lovora i mente. Inspiraciju smo pronašli na moru i svakom proizvodu dodali eterično ulje. Fino mirišu, stvaraju osjećaj ugode, djeluju opuštajuće te uz to imaju antibakterijska i antivirusna svojstva - ponosno nam priča Davor.

Sirovine koje koriste su prehrambene i farmaceutske kvalitete: soda bikarbona, glicerin, kokosov sapun...

I ostali sastojci koje koriste u proizvodima su na bazi bilja i prirodnih minerala, a 85 posto je hrvatskog porijekla. Kvalitetu i sigurnost sirovina koje koriste potvrdilo je najstrože neovisno certificirajuće tijelo u Europi - ECOCERT.

- Proizvodi za čišćenje iz trgovina proizvode se od jeftinih sintetskih sirovina te sadrže štetne kemikalije i kemijske spojeve koje su uzrok mnogih zdravstvenih problema, od alergija, dermatitisa i problema povezanih s dišnim putevima, jetrom i bubrezima do, nažalost, mogućih kancerogenih oboljenja. Putem odvodnje štetne kemikalije ulaze u prirodu i negativno djeluju na cijeli ekosustav. Pero® proizvodi ne nadražuju dišne putove i kožu te se brzo razgrađuju u okolišu - ističe osnivač tog brenda.

Pogon za proizvodnju se nalazi u Matuljima, u preuređenoj obiteljskoj kući gdje nastaje čarolija.

- Proizvodimo u malim serijama, a izrada je djelomično ručna. Neki proizvodi, poput deterdženta za pranje rublja, zahtijevaju više vremena za proizvodnju, formulacije su složenije i proces je kompleksniji. Sirovine koje koristimo su prehrambene i farmaceutske kvalitete, poput sode bikarbone, limunske kiseline, kokosova sapuna, glicerina... Na našem webu www.pero.bio dostupne su informacije o svim sastojcima koje koristimo te njihovu porijeklu. Bitno nam je da naši kupci znaju što se nalazi u bočicama koje drže u rukama i unose u svoj dom - naglašava Davor, a nas zanima otkud ideja za ime brenda.

- Prvi put smo se pojavili na tržištu krajem 2016. na Artomatu u Zagrebu. Zahvaljujući prijateljima koji su nam posudili novac za izlazak u stilu i odličnoj suradnji s dizajnericom Dragom Komparak, proizvodi su bili jako zamijećeni. Dizajnerica nam je savjetovala da umjesto naziva tvrtke Hortiriviera nađemo neko bolje ime za proizvode. Tako smo jednu noć supruga i ja sjedili na kauču i u blokić zapisivali sve što nam je palo na pamet. Naziv Pero se nekako istaknuo: u igri riječi asocira na nekoga tko pere, a na čakavskom je pero list. I tako je (p)ostalo. Papirić na kojemu je kemijskom olovkom ispisano ime “Pero” i danas stoji na našem frižideru - sa smiješkom je zaključio Davor Ćiković.

Foto: Berislava Picek /Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:08