NADOHVAT RUKE

Fantastična ideja za sve koji uživaju u kuhanju

 

Mali vrt začinskog bilja pravi je znak da ste veliki ljubitelji kuhanja i dobrog jela. Iako je delikatan posao, uzgoj začinskog bilja može biti kompliciran u početku, dok ne shvatite kako začinske biljke dišu. Sve je star navike, znanja i uvježbanosti, stoga se nemojte zabrinuti ako vam neki od začina na prvu ne uspiju. U svakom slučaju, ako već niste, vrijeme je da u domu napravite svoj mali začinski vrt. On može osvježiti baš svaku kuhinju, a vaša jela će dobiti još bolji okus. Peršin, metvica, ružmarin, kopar, bosiljak, limunska trava, origano, kadulja, kumin... Sve su to začini koje možete uzgajati u vlastitom domu i imati ih nadohvat ruke, i to bez straha da ćete ih zaboraviti zaliti.

Uz ovih nekoliko ideja iz nastavka koje vam donosimo vaši će začini uvijek biti na vidljivom mjestu i nadohvat ruke.

Za one najveće ljubitelje začina vjerojatno ne postoji drugo rješenje, nego polica sa začinima. Tako će moći čuvati, uzgajati i koristiti svih svojih 20 vrsta začina bez da se brinu o nedostatku prostora.

Velike bijele keramičke tegle osvježit će interijer

Za ljubitelje veselih boja odlična su ideja pastelne teglice za začine. Osim što ćete ih prema bojama moći razlikovati, unijet će dinamičnost u svaku kuhinju.

Prozirne teglice zaista imaju milijun upotreba. Uzgajanje začina je samo jedna od njih. Uz zanimljiv stalak uvijek možete imati svoje začine na jednom mjestu.

Dugačka drvena posuda, malo zemlje i jedna bijela kreda, stvorit će trendi detalj u vašoj kuhinji. Više kao dekoracija, nego kao podsjetnik, zapišite što ste posadili, a zatim postavite nadohvat ruke.

Viseće teglice savršene su za kuhinje u kojima nema dovoljno prostora na površinama, a baš im nedostaje malo osvježenja. Začini će vam ovako biti nadohvat ruke, a u isto vrijeme odlična dekoracija i izvor finih mirisa iz prirode.

Možete napraviti svoj uradi sam projekt. Uzmite stare štipalice, tanju posudu i obložite je starim štipaljkama. Dobit ćete zanimljive rustikalne posudice, savršen dodatak svakoj kuhinji.

Izvor: homedit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:45