Flash vijesti

Hrvati i Slovenci zajedno u čišćenju Jadrana

Slovenski i hrvatski ronioci u velikim su pripremama za čišćenje Savudrijske vale. Tamošnje podmorje ronioci će tradicionalno čistiti početkom lipnja, a ovogodišnja akcija nosi naziv “Čišćenje bez granica”. Naime, briga za biljni i životinjski svijet treba biti zajednička svim ljudima, bez obzira na to gdje žive.

- Ljudi posljednjih pola stoljeća od mora isključivo uzimaju, što znači da je krajnji trenutak da mu nešto počnemo i vraćati. Akcije čišćenja u tome su prvi korak. U Jadranskome moru ribari opažaju sve manji broj riba, a u Savudrijskoj vali posebice lista koji se na tom području tradicionalno lovi - rekla je Andreja Vedrina, direktorica Promocije ronjenja koja okuplja zaljubljenike u ronjenje te promiče zaštitu podmorja i vodenog svijeta.

Kako bi akcija ove godine bila što uspješnija, tvrtka Electrolux pokrenula je kampanju “Čišćenje bez granica” na hrvatskom i slovenskom tržištu. Njome građane potiče na očuvanje okoliša te akciji čišćenja podmorja preusmjerava dio novca od prodaje svojih usisavača. Vrhunac kampanje bit će u nedjelju, 9. lipnja, kad će u velikoj akciji čišćenja sudjelovati stotinjak ronilaca. Dio njih čistit će podmorje ispred Pirana, a dio s druge strane zaljeva. Na oba će mjesta biti i hrvatski i slovenski ronioci, čime će se taj djelić Jadrana pripremiti za sve koji tijekom ljeta žele uživati u čistom moru.

Više na: www.electrolux.hr

Foto: Karlo Maćaš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:56