EKSTERIJER U INTERIJERU

INTERIJERSKI KUTAK Proveli smo dan s radijskom ekipom Antene Zagreb

Izgled lijepog radijskog studija projekt je dizajnerice Ane Barišić, a u njemu su vodeći elementi cvjetna tapeta i veliki umjetni kaktusi u tzv. dnevnom boravku te  nebeski naturalni motiv na zidu i stropu u DJ jedinici

Zasigurno ste se pitali kako izgleda prostor iz kojega svakodnevno u vaše zvučnike dopiru omiljeni radijski glasovi i glazbeni hitovi koje obožavate? Imamo odgovor! Proveli smo dan s ekipom Antene Zagreb i zaključili da silnoj pozitivi kojom zrače svakako doprinosi i divno uređen interijer u kojem rade i stvaraju. Za odlično uređen prostor zaslužna je dizajnerica Ana Barišić koja nam je, među ostalim, otkrila na koji je način u prostor Antene unijela i uklopila obožavane nam elemente eksterijera.

- Cijeli prostor sam osmislila kao jednu otvorenu radnu cjelinu, sa staklenim stijenama i drvom kao dominantnim elementima, odnosno materijalima - govori Ana pojašnjavajući da se korištenjem drva željela postići toplina u interijeru, dok je staklo bilo ključno za otvorenost prostora.

“Radno mjesto poput ovog slavi toliko potreban optimizam, funkcionalno je, a istovremeno odaje počast i prirodi”





Tako su, primjerice, soba za sastanke, ali i direktorska prostorija, gotovo cijele u staklu i time su većinom vremena “otvorene” prema ostatku interijera. Kad posao zahtjeva privatnost, spomenute se sobe odvajaju roletama ugrađenima u strop. Očekivano, cjelokupnim prostorom, koji broji 230 četvornih metara, dominira radijski studio koji je osmišljen kao središnja točka prostora.

- Oko studija sam osmislila radne jedinice - s jedne strane drveni stol u obliku trokuta na kojem DJ-evi pripremaju svoj program, a s druge im se smiješe producentski stolovi izrađeni od drva i stakla - govori dizajnerica. Posebno zanimljivim i simpatičnim doživjeli smo i Antenin dnevni boravak, mjesto koje služi za neformalnija poslovna druženja. Kao odličan detalj ovdje se ističe Miniforms Caruso komoda s trubom koja producira zvuk, ali i fotelje i stolići istog proizvođača.



- Dio namještaja, poput radnih stolova, režijski te studijski namještaj rađeni su po mjeri, a osmislila sam ih sama - govori Ana. Njezini komadi odlično su se uklopili s dizajnerskim baršunastim stolcima, ali i ranije spomenutim foteljama. Zbog zahtjevne akustike velik je dio poda prekriven crnim tapisonom, a ostatak čine Marazzi keramičke pločice koje imitiraju parket, postavljene u riblju kost. Iako je uređenje ovdje pomno osmišljeno do detalja, nas su ipak najviše oduševili neočekivani elementi prirode u užurbanom radijskom interijeru. Nailazimo tako ovdje na upečatljivu zidnu cvjetnu tapetu koja krasi dnevni boravak, a na stropu smo uočili nebeski svod.



Naime, dio zida i stropa iznad radne jedinice DJ-a obložen je tapetom s nebeskim motivima, koja, uz prilagođenu rasvjetu stvara divan prizor. Antena Zagreb biljkama odaje počast velikim trendi umjetnim kaktusima, biljkom Monstera pa i svježim cvijećem smještenim diljem prostora u Calligaris vazama.


Upitavši dizajnericu za povratne informacije dvadesetak radijskih zaposlenika koji ovdje svakodnevno borave, Ana spremno s osmijehom odgovara: - Optimizmu koji ovdje vlada svakako doprinosi novouređen prostor, jer, osim što je lijep, vrlo je funkcionalan i neočekivanim rješenjima slavi prirodu. A u tome svi uživamo, zar ne?



Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:11