NE PROPUSTITE

JOŠ SAMO DANAS uz Jutarnji list potražite novi broj časopisa D&D VRT!

Novi broj donosi sve o cvatućim grmovima, najboljim ljetnim koktelima, odabiru i izradi gnojiva te vrtnoj, ukusnoj superhrani. Posjetili smo najljepše vrtno mjesto za uživanje u Zagrebu, a donosimo i priču o bračnom paru koji izrađuje ekološke, viseće ležaljke

Ima li boljeg osvježenja u vruće ljetne dane od hladnog, ukusnog koktela? Još ako je napravljen od sastojaka iz vašeg (ili našeg) vrta, uživanciji nema kraja. Upravo se time pozabavio tim magazina D&D Vrt.

U ovom smo broju organizirali mali tulum na otvorenom na kojem smo pripremali koktele čije recepte možete pronaći u magazinu D&D Vrt 16. kolovoza. Uz piće, u fokusu redakcijskog interesa je i hrana, pa je tako naš vrtlar Hrvoje Kovač osmislio veliku temu u kojoj detaljno predstavlja neke od najmoćnijih namirnica koje su česte u našim vrtovima, kao što su mrkva, rajčica, celer, peršin, cikla, paprika, luk... Doznajte zašto se te namirnice koje često uzimamo zdravo za gotovo nazivaju superhranom.

Kad smo već kod jestivih namirnica, mnogo je takvih u našem D&D vrtu na zagrebačkim Ravnicama. S ponosom možemo reći da nam je ljetna berba obilna i da uživamo u plodovima svog truda. S obzirom da smo se vrtom počeli baviti početkom godine, i više smo nego zadovoljni i ponosni. U tekstu koju je pripremila naša urbana vrtlarica Andreja Čoh doznat ćete što smo sve ubrali u našem malom zelenom raju.

Ono što mnogima od nas uljepšava svaki dan je cvijeće. Naš vrtlar Hrvoje Kovač upoznat će vas sa 11 najčešćih vrsta cvatućih grmova i naučiti vas sve što trebate znati o njima.

Uz vrtlarske, pripremili smo za vas i brojne druge teme pa vas tako vodimo u najotkačeniju urbanu džunglu na zagrebačkom Tuškancu, upoznat ćemo vas s bračnim parom Biffel koji izrađuje tekstilne ležaljke, predstaviti vam umjetnicu Andreu Musu, čija interpretacija prirode će vas sigurno oduševiti...

Tu su, naravno, i najljepši domaći interijeri i eksterijeri. Ovaj put smo za vas zavirili u hedonistički mediteranski vrt Vile Gala u blizini rijeke Cetine i prekrasnu Vilu Botanicu, čiji naziv opravdava uređenje. Sve to i još puno drugih lijepih tema čeka ljubitelje prirode i zelenila u novom magazinu D&D Vrt koji izlazi sljedeći četvrtak uz Jutarnji list.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:38