Kawachi Fuji Garden

Mjesto koje morate posjetiti barem jednomu u životu

Japanski vrtovi glicinije još su ljepši od rascvjetanog stabla trešnje

Ako ste ove godine propustili priliku otputovati u Japan u vrijeme cvjetanja trešnje, ne brinite - još jedna iznimna sezona cvjetanja cvijeća stiže u ovu daleku zemlju, koju svakako treba uvrstiti na obavezno-jednom-u-životu-vidjeti popis. Naime, od kraja travnja do svibnja, japanski cvjetovi glicinije počinju nicati u svim boja poput plave, ružičaste, ljubičaste i bijele.

Najbolji dio ove biljke je njezina fleksibilnost, što znači da može stvoriti čarobne cvjetne tunele kao u najljepših bajkama, kroz koje možete prošetati i snimiti šarene fotografije koje će zasigurno razbiti broj likova na vašem Instagram profilu. Nije da vam je stalo, naravno.

Najbolje mjesto za doživjeti ove predivne tunele glicinije je Kawachi Fuji Garden, mjesto u Japanu udaljeno oko četiri sata vožnje od Tokija. Ovaj zadivljujući vrt nudi posjetiteljima da uživaju u šetnji dok su okruženi s 20 različitih vrsta cvijeća. Omiljena turistička destinacija za fotografiranje je tunel cvijeća glicinije, gdje nizovi glicinije vise s vrha u nijansama ružičaste, ljubičaste, plave, grimizne i bijele boje te daje cijelom tunelu prekrasan kraljevski izgled. Prema budizmu, cvijet glicinije simbolizira mir.

Svakog travnja, kada cvat dosegne vrhunac, održava se festival, poznat kao Fuji Matsuri ili Wisteria Festival. Ovo je najbolje vrijeme za posjet ovom raju na zemlji. Našli smo neke fotografije kako bismo vam pružili priliku da vidite ljepotu ovog posebnog vrta. Uživajte!

Izvor: www.topdreamer.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:35