Mjesta koja volimo

My Choice divan showroom po mjeri ljubitelja domaćeg dizajna i bilja

Kreativna Lidija Lešić vlasnica je brenda My Chioce u sklopu kojeg ručno izrađuje šešire, torbe i naušnice, satima i danima heklane pamučnim koncem, a inspirirane njezinom rodnom Slavonijom. Vodimo vas u pravi interijerski “bombončić”, izložbeni prostor ovog sjajnog brenda

  • INFO: showroom brenda My Choice
  • VLASNICA: Lidija Lešić
  • UREĐENJE: Lidija i Kazimir Lešić
  • KVADRATURA: 32 m2
  • RADNO VRIJEME: po dogovoru
  • INSTAGRAM: @mychoice_jewelry

Ja sam Lidija Lešić, diplomirana pravnica, model i ono što se danas naziva influencerica. Ponosna, s diplomom u ruci putujem svijetom i radim kao model - priča nam lijepa vlasnica brenda My Choice, u sklopu kojeg izrađuje prekrasan etno nakit.

- My Choice se razvio prvotno kao ideja predstavljanja nečega što bi bio moj izbor, onoga što bih i sama kupila i nosila. No željela sam više, željela sam nešto svoje, proizvod iza kojeg će stajati moje ime - kaže ova Slavonka sa zagrebačkom adresom i dodaje kako je imala plan stvoriti brend koji će biti istovremeno i tradicionalan i moderan.

- Htjela sam nešto povezano uz Slavoniju. Ideje su se motale po glavi, skice su se gomilale... Čekala sam trenutak... I tako je nastala Slavonika: ručno izrađeni šeširi, torbe i naušnice, satima i danima heklani pamučnim koncem. Kako je rastao broj mojih pratitelja na Instagramu, tako je i želja i volja za stvaranjem bila sve naglašenija. Danas ponosno mogu reći da su modni dodaci koje sam sama dizajnirala rado nošeni kako u Hrvatskoj, tako i u susjednim zemljama, pa čak i u Americi i Australiji - ponosna je Lidija, a nas zanima tko je uredio showroom i koliko je sve trajalo.

Betonske su zidove vlasnica i suprug šest puta prali kako bi se riješili čestica prašine

- Suprug i ja smo sve sami osmislili. Showroom je u našem vlasništvu, bio je to zapravo neiskorišten roh bau prostor te su se u njemu gomilale samo nepotrebne stvari i predmeti. Bilo je vrijeme da dobije svoju funkciju. Sjećam se koliko smo se mučili u početnim fazama uređenja. Htjeli smo zadržati izvoran industrijski izgled, betonske zidove koji su imali ‘ono nešto’. No, zidove je trebalo najprije dobro oprati i izribati kako bi se riješili i najmanjih čestica prašine. Kompletno smo ih ručno četkali i prali, ako se ne varam, čak šest puta. Zatim je na red došao pod kojem smo također htjeli zadržati taj prirodan izgled, stoga smo ga samo prefarbali bojom za beton. Bio je to mukotrpan posao. Ali radili smo ga s ljubavlju i puno strpljenja - prisjeća se kreativna Lidija i ističe kako je ideja bila utopliti cijeli prostor i maksimalno ga iskoristiti.

- Stoga smo drvenim pregradama odvojili sanitarni čvor te ostavili također i dio za vlastite stvari, koji je svojevrsna ostava. Namještajem i biljkama smo ‘omekšali’ bazno industrijski prostor i učinili ga ugodnim za rad i posjetitelje - objašnjava.

U interijeru prevladavaju beton i drvo, a uređen je u industrijskom stilu s dozom skandinavskog.

- Najveću pažnju privlači kauč koji smo još davno kupili i kojem smo tražili mjesto i osvijetljene ljestve s puzavcima. Kauč se pokazao kao pravi izbor i nismo pogriješili, idealan je za ovakav uredski prostor. Drveni dio, tj. pregradne zidove, osmislili smo sami, a izradio nam ih je stolar. Većinu namještaja smo kupili u Ikei i kombinirali ga na svoj način, kauč je iz Vivre.hr, a tepihići koji utopljuju stolice baš kao i oni na podu su domaće proizvodnje, iz moje Županje. Riječ je o brendu @rug.me, sjajni su, potražite ih - preporučuje Lidija Lešić.

Što se tiče biljaka, prevladavaju bršljan, paprat i filodendron.

- Biljke su te koji udišu život određenom prostoru i čine svaki prostor domom. Ja se upravo tako želim osjećati dok radim, kao doma, jer tada sam i kreativnija. Još imam jednu ‘biljnu’ želju: jako bih voljela imati veliki kaktus... Pa evo, ako planirate doći na useljenje, tek toliko da znate - kroz smijeh je zaključila Lidija.

Foto: Berislava Picek /HANZA MEDIA, My Choice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:20