ELIKSIR ZA PROBAVNI SUSTAV

Nauči kako kod kuće jednostavno i lako izraditi ukusne i zdrave probiotike

OBJAVLJENO:
 • 10.09.2018. u 12:04

 •  

  Danas više nije dovoljno biti svjestan onoga što jedemo, nego i svijeta bakterija koji se nalazi u našem probavnom sustavu. Zapadna prehrana sastoji se 90 posto od hrane koju čovjek jede i 10 posto od onoga čime nas naše bakterije svakodnevno hrane. Kakve bakterije i u kojoj mjeri nastanjuju našu crijevnu floru ovisi o pojedincu te shodno tome imat će cjelokupan učinak, primjerice na naš imunitet ili tjelesnu težinu.


  Na tržištu već postoje proizvodi koji nam nude pomoć u stvaranju uravnoteženog funkcioniranja probavnog sustava i zovu se probiotici. To je određeni tip bakterija koje su službeno proglašene dobrima, a koje konzumacijom donose neke koristi našem organizmu. Bakterije pomagači sastavni su dio naše prehrambene baštine jer se u gotovo svakoj kulturi mogu naći tradicionalna jela koja nastaju uz pomoć mikroba.

  U novom broju časopisa D&D VRT koji izlazi uz Jutarnji list u četvrtak (13.9.) donosimo kako kod kuće možete osmisliti zdrave i ukusne probiotike sa svježim namirnicima iz svoga vrta te što vam je sve potrebno za tu akciju.
  Čitajte novi broj časopisa D&D VRT u četvrtak (13.9.) uz Jutarnji list.

  Izdvajamo