OMILJENO ZELENO IZDANJE

NE PROPUSTITE: Novi broj magazina D&D VRT još samo DANAS, (petak, 14. lipnja) na svim kioscima

Učimo vas kako uzgajati voćke u teglama na malim balkonima, vodimo vas u prekrasan umjetnički vrt u Zagrebu u kojem nema cvijeća, dijelimo s vama sezonske recepte s jagodama... Sve to, i puno više, od 13. lipnja na svim kioscima

Nakon neobično kišnog svibnja konačno smo dočekali početak lipnja i prigodne sunčane dane. Zbog lošeg vremena poremetili su se malo i radovi u vrtu, no mi smo i ovaj mjesec vrijedno obavljali sve zelene akcije koje smo mogli kako bismo vam ih mogli prezentirati u novom broju magazina D&D VRT koji će na kioscima biti u četvrtak (13. 6. 2019.) uz Jutarnji list.

Neke od glavnih tema o kojima ćemo pričati su povijest, značenje, uzgoj i cvatnja kraljevskog cvijeta - perunike ili irisa. Donosimo vam svojevrsni šalabahter sa svim važnijim informacijama koje bi kao pravi vrtlari trebali znati o ovom cvijetu, a vodimo vas i u predivan vrt pokraj Vrbovca koji se s razlogom naziva - najljepšim vrtom perunika u Hrvatskoj. Ne propustite provjeriti zašto.

U novom broju magazina D&D VRT dotakli smo se i čestog problema u vrtu - nametnika i štetočina te vam u suradnji s našom stručnom urbanom vrtlaricom Andrejom Čoh donosimo popis prirodnih rješenja kako se riješiti puževa, krumpirove zlatice, mrava, ušiju... i to učinkovito, brzo i jednostavno.

Jedna od tema je i livadno cvijeće koje je u nama izazvalo nostalgiju i vratilo nas u djetinjstvo kada smo trčali po livadi i divili se malenim, sitnim glavicama cvjetova kako izviruju iz nabujale trave. Saznajte sve o divnim tratinčicama, ivančicama, kamilici, maslačku, djetelini, maku, gavezu, stolisniku, sljezu... i otkrijte kako to livadno cvijeće možete odlično iskoristiti i u svojoj zdravoj kuhinji (da, donosimo i recepte!).

Nismo zaboravili ni one koji od cvijeća više vole voće i povrće, pa tako otkrivamo sve o najboljem uzgoju voćaka na balkonu. Kako to najbolje napraviti, bez komplikacija, doznajte u našem vodiču koji vrvi savjetima i trikovima, od onog kako odabrati voćku za vaš balkon preko pravila osnovne njege voćke u lončanicama pa sve do savjeta o zalijevanju, gnojidbi i pripremi supstrata.

I u ovom broju vodimo vas u najljepše zelene oaze u Hrvatskoj i svijetu. Tako smo posjetili zaista magičan vrt u Zagrebu o kojem se vlasnici kreativci brinu s puno ljubavi, pažnje i neiscrpne strasti. Pripremili smo i shopping vodič s najluđim dekoracijama za vaš vrt koje možete kupiti odmah, a tu je i naš standardni, detaljni pregled radova u vrtu koje morate obaviti ovaj mjesec.

To, ali i još mnogo drugih zanimljivih tema ne propustite pročitati u novom broju časopisa D&D VRT koji izlazi sljedeći četvrtak (13. 6. 2019.) uz Jutarnji list.

Foto: Berislava Picek/ Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:05