PRIPREMITE BILJKE ZA ZIMU

Novi broj D&D Vrta na kioscima potražite JOŠ SAMO DANAS 16. studenoga uz Jutarnji list

 

Ako ste pomislili da s prvim danima magle i nižih temperatura vrtovi padaju u zaborav, varate se, jer sad je pravo vrijeme za mnoge vrtlarske radove! Primjerice, itekako je važno pripremiti biljke za zimu, a kako najbolje i najefikasnije zaštititi zelene stanovnike svojih balkona i terasa u novom broju magazina D&D Vrt otkriva urbana vrtlarica Andreja Čoh. Andreja nas je tako naučila mnogim trikovima kako bi na proljeće naše biljke bile sretne i raskošne.

Doznali smo i da je upravo sad najbolje vrijeme za prorjeđivanje, odnosno rasađivanje biljaka, a u sklopu teme donosimo i naputke zbog kojih će vaše lukovičasto cvijeće nakon zime biti raznobojnije i ljepše no ikada.

U ovom broju donosimo i sve o topijaru, posebnoj hortikulturalnoj tehnici oblikovanja zimzelenog bilja u skulpture pravilna i nepravilna oblika, kao što su geometrijske forme ili pak životinjski oblici. Naš vrtlar Hrvoje Kovač detaljno nas je upoznao s jesenskim plodovima pa tako saznajemo sve o sezonskim bogatstvima iz prirode - mušmuli, šipku, orahu, žižuli, glogu, sibirskom limunu, borovici... Sve ljubitelje cvijeća obradovat će velika tema o zimskom cvijeću u kojoj predstavljamo zimske rascvjetane zvijezde poput krizantema, vrijeska, margareta, maćuhica...

I ovaj mjesec vodimo vas u najzelenije prostore u Hrvatskoj - novootvoreni zagrebački kafić uređivan prema feng shui principu, jednosobni stan u Novom Marofu u kojem su biljke apsolutne zvijezde prostora, a prošetali smo i raskošnom okućnicom smještenom unutar bedema varaždinskog Starog grada. Vjerujemo da će vam se svidjeti i sezonski kulinarski recept naše suradnice Mateje Domitrović, koja nam je ovoga puta pripremila mirisni tart od kestena i krušaka.

Novi broj D&D Vrta na kioscima potražite 15. studenoga uz Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:53