NE PROPUSTITE

Omiljeno “zeleno” štivo: JOŠ SAMO DANAS, petak (10.5.) u prodaji novi broj magazina D&D VRT

Hrvatskoj mogu kupiti najbolje presadnice te još mnogo, mnogo toga

U novom broju vašeg omiljenog magazina o vrtlarenju i divnom svijetu zelenila donosimo zanimljive, aktualne teme. Pišemo o divnom proljetnom cvijetu, mirisnom i lijepom jorgovanu.

Naš stručnjak, vrtlar Hrvoje Kovač iz Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu, upoznaje vas s pravilima njegove cvatnje te vas uči sve o orezivanju i razmnožavanju. Jednako tako, otkriva vam kako na najbolji mogući način jorgovane možete koristiti i u svojoj prehrani.

Bili smo vrijedni i u našem D&D vrtu na zagrebačkim Ravnicama. Tamo smo napravili novu, raskošniju, ljepšu pergolu od bambusa i posadili prigodne biljke. Nadamo se da će nam pergola poslužiti kao utočište za odmor u sparnim, ljetnim mjesecima u našem vrtu. Jedva čekamo da biljke počnu rasti oko njezine konstrukcije. Doznat ćete i kako napraviti idealnu pergolu za vaš vrt, korak po korak.

Glavne teme su: jorgovani, urbani povrtnjak, uređenje gradskih dvorišta, bob, najčudnije biljke Instagrama...

Savjetujemo i kako osmisliti sjajan i učinkovit urbani povrtnjak. Naša suradnica, urbana vrtlarica Andreja Čoj, pokazuje vam kako vas činjenica da živite usred gradskog sivila i zgrada ne mora spriječiti da sadite i uzgajate ukusno i zdravo povrće. Saznajte točno kako. Nadalje, otkrivamo vam i kako stanari zgrada mogu organizirati i dekorirati zajedničko dvorište. Potrebno je samo malo truda i vremena, a rezultati će biti fantastični. To mjesto, sigurno, vrlo će brzo postati mjesto druženja, rođendanskih proslava i drugih fešta te tako potaknuti komunikaciju među stanarima.

No, to, naravno, nije ni približno sve. I u ovom broju zavirili smo u predivan zagrebački stan prepun zelenila, doznajemo gdje i po kojoj cijeni možete kupiti najbolje presadnice, pričamo o čudnim biljkama koje su osvojile društvene mreže, a vodimo vas i u tropski resort koji oduševljava goste iz cijeloga svijeta svojim šarenim vrtom te vas upoznajemo s bobom, namirnicom koja je nekad hranila brojne dalmatinske obitelji, a danas i nije tako lako doći do nje. Zašto je zdrava i kako ju je najbolje pripremiti za fini ručak? Ne propustite doznati u novom broju magazina D&D VRT koji će na kioscima biti sljedeći četvrtak, 9. svibnja, uz Jutarnji list.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:13