STAVITE IH U RADNU SOBU

Ovo su najljepše sobne biljke koje poboljšavaju koncentraciju i produktivnost

 Instagram/tils_plant_therapy
Ukrasite svoj radni kutak!

Postoji li bolji i ljepši ukras u domu od biljaka? Ako se nas pita, ne postoji. Za vas smo zato izdvojili pet najljepših sobnih biljaka koje savršeno odgovaraju svakom ambijentu, pa tako i radnoj sobi. Osim lijepog izgleda, ove biljke poboljšavaju koncentraciju i produktivnost.

1. Zlatni puzavac

Zlatni puzavac (lat. Epipremnum aureum) zapravo je biljka penjačica i ukrasna puzavica. Raširena je po suptropskoj i tropskoj Aziji, zapadnom Pacifiku i Australiji. Divna je kao dekorativna biljka, ali posebna i po tome što potiče produktivnost i koncentraciju pa je kao takva idealna za radnu sobu. U prirodi može narasti preko 20 metara, dok kao sobna biljka naraste do dva metra. Ovalnih je i srcolikih listova koji izgledaju predivno.

2. Spatifilum

Ova divna sobna biljka nadaleko je poznata biljka za pročišćavanje zraka koju je čak i NASA svrstala na listu najboljih pročišćivača zraka. Spatifilum (lat. Spathiphyllum) prepoznatljiva je po bijelim listovima koji je čine i predivnom ukrasnom biljnom vrstom. Ima šiljaste listove koji su sjajno zeleni, tako da je i sama biljka lijepa i u onim mjesecima kada ne cvate. Potiče na produktivnost i bolju koncentraciju pa je idealna za držanje u radnoj sobi ili nekom drugom radnom kutku.

3. Obrubljeni zmajevac (dracena)

Obrubljeni zmajevac (lat. Dracaena marginata) divna je sobna biljka koja će se prilagoditi svim uvjetima te je kao takva idealna za apsolutno svaku prostoriju u vašem domu. S obzirom na to da je dracena poznata kao prirodni pročišćivač zraka, idealna je da ju držite u svojoj radnoj sobi. Bit ćete mnogo produktivniji i efikasniji u poslu, a nije ju nimalo teško održavati. Osim toga, izgleda divno pa može biti prava dekoracija u interijeru.

4. Aglaonema

Aglaonema je dekorativna biljka koja potječe iz Indonezije i s Malake, a podsjeća na poznatu difenbahiju. Poznata je po tome da prirodno čisti zrak i uklanja toksine iz njega, što ju čini idealnom sobnom biljkom. Sasvim je jednostavna za održavanje, a uspijeva i u onim dijelovima domastana u kojima druge biljke ne bi mogle opstati, poput spavaće sobe u kojoj nema mnogo prirodne svjetlosti. Također je idealan cvijet za radnu sobu.

5. Zamioculcas zamiifolia

Ova divna dekorativna sobna biljka poznata je kao biljka koja donosi novac i sreću. Po feng shuiju ova biljka, naime, aktivira polja blagostanja, sreće i novca u domu, ali i poboljšava koncentraciju. Zbog toga je idealna kao biljka u radnoj sobi, a nije zahtjevna za uzgoj te održavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 03:00